Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1398

Wątek: Sony A7III

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    8 miesięcy temu po 13 latach wierności canonowi zdradziłem go, zamieniłem 6D na A7ii ( w oczekiwaniu na A7iii). Moje spostrzeżenia:
    co zyskałem:
    - spadek wagi, niewielki, ale jednak
    - AF w dowolnym punkcie, !!! ( w 6D tylko centralny)
    - szkieł C się nie pozbyłem, śmigają na S, np C85f1,8 dostał nowe życie,
    - w wizjerze widzę gdzie będzie ostro i reguły tak jest, liczba odrzuconych klatek jest minimalna,
    - w wizjerze przeglądam wykonane fotki, nie potrzebuję okularów !!!,
    - stabilizację,
    - mam 3 szkła systemowe, jest super
    co straciłem:
    - kolor ( kolor Canona jest dla mnie wzorem ), walczę w postprocesie !!!
    - zasilanie, w C nie wypuszczałem się bez zapasowej baterii i nie zawsze musiałem jej użyć, w S muszę mieć 3 szt,
    - bardzo boli mnie brak GPSa,
    - lampy C błyskają w tylko w manualu,
    Zmieniłem C na S, gorszych zdjęć nie robię.

Nie kupiłem jeszcze A7iii, chyba ze względu na wizjer zdecyduję się A7Riii, czekam do jesieni, na informacje od C.
    Obserwując ten wątek mam mieszane odczucia, jest tu silna polaryzacja. Z jednej strony JP, który ma sony i bardzo go zachwala i ma do tego prawo nawet jeśli jest nieobiektywny. Z drugiej jest mała grupa, która prawdopodobnie nie miała sony w ręku, zamiast pójść i robić zdjęcia, to z uporem godnym lepszej sprawy stara się storpedować każdą wypowiedź JP, lub kogoś innego korzystną dla sony.

Wątek z założenia techniczny przeobraził się w bicie piany.
    W wersji III (A7R3, A7M3) :
    - baterie są większe więc noszę w plecaku 1 rezerwę, nie filmuję, na cały dzień starcza "z nawiązką"
    - GPS mam z "połączonego" Smartfona, działa niezawodnie on-line
    - także przy AF jest powiększanie (jak 1:1 oraz 2:1 na kompie) obrazu, widać precyzyjnie gdzie i jak ostrzy

Kilkanaście lat byłem z Canonem, przeszedłem dla bezlustra, "trafiło" na Sony
    Nie wychwalam Sony, staram się tylko prostować nieprawdziwe informacje o bezlustrach A7x/A9x.
    Piszę o swoich doświadczeniach z tym system, cytuje wyniki testów itd.

Z najnowszych doniesień Canona wynika że bezlustro FF ukaże się w maju 2019 więc nie jesień 2018

A w tym wątku o bezlustrze Sony A7 III pojawiają się także świadomie/tendencyjnie "przekręcane" informacje z netu, hejt, ... traktuje to "z rozbawieniem" jako efekt frustracji.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 28-06-2018 o 21:32
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów