Strona 65 z 140 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1398

Wątek: Sony A7III

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    @kmeg
    1. Hejt był cudzysłowie ;-)
    2. Hmmm sam masz zastrzeżenia o dopisywanie pod Twoim cytatem zbyt szerokich odniesień więc może nie czyń sam inaczej ;-)
    Ja miałem zastrzeżenia co do tego, że łączysz wypowiedzi kilku osób w jedną i adresujesz je do jednej osoby, która pisała tylko o jednej rzeczy a nie o dwóch czy trzech. To trochę co innego

Jeśli to ma być wątek o podniecaniu się specyfikacją to chyba Sony na każdej półce miażdzy canona - jeśli nie to na której nie?
    Nikon też miażdży Canona, w sumie Pentax też

ps. mnie najbardziej bawi, że na forum fotograficznym w wątku o sprzęcie (chodzi mi o ten wątek) nie ma żadnych fotek wyprodukowanych przez ten sprzęt i tak wychwalanego przez właścicieli Chętnie bym zobaczył coś typu, patrzcie jakie lepsze zdjęcia robię teraz po tej zmianie To przynajmniej by mnie do czegoś przekonało

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

8 miesięcy temu po 13 latach wierności canonowi zdradziłem go, zamieniłem 6D na A7ii ( w oczekiwaniu na A7iii). Moje spostrzeżenia:
    co zyskałem:
    - spadek wagi, niewielki, ale jednak
    - AF w dowolnym punkcie, !!! ( w 6D tylko centralny)
    - szkieł C się nie pozbyłem, śmigają na S, np C85f1,8 dostał nowe życie,
    - w wizjerze widzę gdzie będzie ostro i reguły tak jest, liczba odrzuconych klatek jest minimalna,
    - w wizjerze przeglądam wykonane fotki, nie potrzebuję okularów !!!,
    - stabilizację,
    - mam 3 szkła systemowe, jest super
    co straciłem:
    - kolor ( kolor Canona jest dla mnie wzorem ), walczę w postprocesie !!!
    - zasilanie, w C nie wypuszczałem się bez zapasowej baterii i nie zawsze musiałem jej użyć, w S muszę mieć 3 szt,
    - bardzo boli mnie brak GPSa,
    - lampy C błyskają w tylko w manualu,
    Zmieniłem C na S, gorszych zdjęć nie robię.

Nie kupiłem jeszcze A7iii, chyba ze względu na wizjer zdecyduję się A7Riii, czekam do jesieni, na informacje od C.
    Obserwując ten wątek mam mieszane odczucia, jest tu silna polaryzacja. Z jednej strony JP, który ma sony i bardzo go zachwala i ma do tego prawo nawet jeśli jest nieobiektywny. Z drugiej jest mała grupa, która prawdopodobnie nie miała sony w ręku, zamiast pójść i robić zdjęcia, to z uporem godnym lepszej sprawy stara się storpedować każdą wypowiedź JP, lub kogoś innego korzystną dla sony.

Wątek z założenia techniczny przeobraził się w bicie piany.
    Ostatnio edytowane przez szandor ; 28-06-2018 o 20:45
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    8 miesięcy temu po 13 latach wierności canonowi zdradziłem go, zamieniłem 6D na A7ii ( w oczekiwaniu na A7iii). Moje spostrzeżenia:
    co zyskałem:
    - spadek wagi, niewielki, ale jednak
    - AF w dowolnym punkcie, !!! ( w 6D tylko centralny)
    - szkieł C się nie pozbyłem, śmigają na S, np C85f1,8 dostał nowe życie,
    - w wizjerze widzę gdzie będzie ostro i reguły tak jest, liczba odrzuconych klatek jest minimalna,
    - w wizjerze przeglądam wykonane fotki, nie potrzebuję okularów !!!,
    - stabilizację,
    - mam 3 szkła systemowe, jest super
    co straciłem:
    - kolor ( kolor Canona jest dla mnie wzorem ), walczę w postprocesie !!!
    - zasilanie, w C nie wypuszczałem się bez zapasowej baterii i nie zawsze musiałem jej użyć, w S muszę mieć 3 szt,
    - bardzo boli mnie brak GPSa,
    - lampy C błyskają w tylko w manualu,
    Zmieniłem C na S, gorszych zdjęć nie robię.

Nie kupiłem jeszcze A7iii, chyba ze względu na wizjer zdecyduję się A7Riii, czekam do jesieni, na informacje od C.
    Obserwując ten wątek mam mieszane odczucia, jest tu silna polaryzacja. Z jednej strony JP, który ma sony i bardzo go zachwala i ma do tego prawo nawet jeśli jest nieobiektywny. Z drugiej jest mała grupa, która prawdopodobnie nie miała sony w ręku, zamiast pójść i robić zdjęcia, to z uporem godnym lepszej sprawy stara się storpedować każdą wypowiedź JP, lub kogoś innego korzystną dla sony.

Wątek z założenia techniczny przeobraził się w bicie piany.
    W wersji III (A7R3, A7M3) :
    - baterie są większe więc noszę w plecaku 1 rezerwę, nie filmuję, na cały dzień starcza "z nawiązką"
    - GPS mam z "połączonego" Smartfona, działa niezawodnie on-line
    - także przy AF jest powiększanie (jak 1:1 oraz 2:1 na kompie) obrazu, widać precyzyjnie gdzie i jak ostrzy

Kilkanaście lat byłem z Canonem, przeszedłem dla bezlustra, "trafiło" na Sony
    Nie wychwalam Sony, staram się tylko prostować nieprawdziwe informacje o bezlustrach A7x/A9x.
    Piszę o swoich doświadczeniach z tym system, cytuje wyniki testów itd.

Z najnowszych doniesień Canona wynika że bezlustro FF ukaże się w maju 2019 więc nie jesień 2018

A w tym wątku o bezlustrze Sony A7 III pojawiają się także świadomie/tendencyjnie "przekręcane" informacje z netu, hejt, ... traktuje to "z rozbawieniem" jako efekt frustracji.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 28-06-2018 o 21:32
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    ...Tutaj jest wątek techniczny i brandzlowanie się o czystej technice ( czy pixel bardziej ostry, ile więcej w dxo, czy dr lepszy o 1ev czy nie). Zero o fotografii a podniecanie się do specyfikacji technicznej. ...

ps. mnie najbardziej bawi, że na forum fotograficznym w wątku o sprzęcie (chodzi mi o ten wątek) nie ma żadnych fotek wyprodukowanych przez ten sprzęt

No chłopie nie wiem, może porozmawiaj z kimś albo napij się czegoś rozluźniającego Myślałem, że mam wrażenie, Że coś strasznie mącisz ale teraz to mam już pewność

Chętnie bym zobaczył coś typu, patrzcie jakie lepsze zdjęcia robię teraz po tej zmianie To przynajmniej by mnie do czegoś przekonało
    No jednak zdjęcia tylko kręcisz znów bardzo mocno. Ja na pewno, JP wydaje mi się, że też, nie twierdzimy że zrobimy lepsze zdjęcia. Mówimy, że zrobimy o podobnej, trudnej do odróżnienia jakości. O tym, że technicznie aparaty sony są na poziomie nie gorszym od Canona.Maja cechy lepsze ale i gorsze. Że obiektywy również są na podobnym poziomie. Ze strony canonierów padają hasła, że jest gorzej - patrzmy natychmiastowe opinie o niedotykanym i niewidzianym przez nikogo 400/2,8. Ja mówię w ten sposób (trochę nie w temacie wątku bo mam a6300) - mam lżej, taniej i akurat w przypadku a6300 i apsc zdecydowanie lepiej niż miałbym w canonie ale zgodzę się również, że mam taniej, lżej i fotograficznie na podobnej jakości a jako bonus mam świetny tryb filmowy jakiego nie ma nawet 5d4. Czyli jednak cechy obiektywne przemawiają za sony. Nieobiektywne - lubię, wierzę, jestem przekonany itp. oraz pewne preferencje typu "cięższy aparat jest lepszy" pozwalają dokonać innego wyboru i bardzo dobrze
    Oczywiście przycięcie listy opcji na przykład: nie potrzebuję trybu filmowania, nie potrzebuję stabilizacji w body, nie potrzebuję pokrycia klatki punktami AF itp. itd. również są przesłanką do zakupu innego sprzętu ale nie są przesłanką do zmiany ogólnej, globalnej oceny sprzętu w wątku technicznym. Myślicie, że jak to zostało powiedziane - w wątku technicznym powinniśmy brać pod uwagę wszystkie cechy do porównania czy dobierać je wg niejasnego klucza?

No dobra chyba już wystarczy .. na dzisiaj
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

No chłopie nie wiem, może porozmawiaj z kimś albo napij się czegoś rozluźniającego Myślałem, że mam wrażenie, Że coś strasznie mącisz ale teraz to mam już pewność
    Widzę, że jednak masz problemy z logicznym myśleniem i słowem pisanym.

ps.

Właśnie z kimś rozmawiam przy kieliszku wina

W B&H pojawiło się już 9 (nowych) obiektywów Sigmy do systemu bezluster Sony, od 14mm do 135mm
    https://www.bhphotovideo.com/c/buy/m...nses/view/GRID

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Widzę, że jednak masz problemy z logicznym myśleniem i słowem pisanym.

ps.

Właśnie z kimś rozmawiam przy kieliszku wina
    Ty dalej poważnie mówisz? Zrozum co piszesz najpierw bo masz to czarno na białym, nawet pogrubione, a dalej kręcisz. No to zdrowia jeśli pijecie tylko odpowiedz jutro a nie pod wpływem

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    W B&H pojawiło się już 9 (nowych) obiektywów Sigmy do systemu bezluster Sony, od 14mm do 135mm
    https://www.bhphotovideo.com/c/buy/m...nses/view/GRID

jp
    Strzeliłeś do własnej bramki. Przecież te szkła sprawdzają się tylko z dslr canona i nikona. Z puszką sony zdjęcia wyjdą gorsze.
    Na fb dzisiaj zagorzały zwolennik dslr powiedział mi, że rozpoznaje zdjęcie zrobione bezlustrem i że jest ono gorsze niż z lustrzanki

Na fb dzisiaj zagorzały zwolennik dslr powiedział mi, że rozpoznaje zdjęcie zrobione bezlustrem i że jest ono gorsze niż z lustrzanki
    Twierdzi że zdjęcie z bezlustra jest gorsze od zdjęcia z lustrzanki pewno dlatego bo na zdjęciu z bezlustra nie widzi tej plastyki spowodowanej drganiami korpusu/matrycy/obiektywu wywołanymi klapnięciem lustra.

jp

Ty dalej poważnie mówisz? Zrozum co piszesz najpierw bo masz to czarno na białym, nawet pogrubione, a dalej kręcisz. No to zdrowia jeśli pijecie tylko odpowiedz jutro a nie pod wpływem
    Wierzę w ludzi to zmarnuje trochę czasu i Ci wytłumaczę skoro autentycznie masz problem z czytaniem i rozumieniem tekstu pisanego oraz mieszaniem wątków.

Jedno to jest jak widzę ten wątek i czym on jest (techniczne brandzlowanie się) a drugie co mnie w nim śmieszy i czego mi brakuje (zero o fotografii, zero jakiegokolwiek zdjęć z puszki głównego promotora A7). Czytaj wolniej, dokładniej a może więcej myśl przed wciśnięciem przycisku "zatwierdź odpowiedź". Chyba, że jesteś tutaj aby sobie potrolować (co sugeruje poniższy akapit):

Strzeliłeś do własnej bramki. Przecież te szkła sprawdzają się tylko z dslr canona i nikona. Z puszką sony zdjęcia wyjdą gorsze.
    ps. z mojej strony chwilowy EOT
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 29-06-2018 o 09:54

Wierzę w ludzi to zmarnuje trochę czasu i Ci wytłumaczę skoro autentycznie masz problem z czytaniem i rozumieniem tekstu pisanego oraz mieszaniem wątków.

Jedno to jest jak widzę ten wątek i czym on jest (techniczne brandzlowanie się) a drugie co mnie w nim śmieszy i czego mi brakuje (zero o fotografii, zero jakiegokolwiek zdjęć z puszki głównego promotora A7). Czytaj wolniej, dokładniej a może więcej myśl przed wciśnięciem przycisku "zatwierdź odpowiedź". Chyba, że jesteś tutaj aby sobie potrolować (co sugeruje poniższy akapit):

ps. z mojej strony chwilowy EOT

Wiesz co, wróć do wypowiedzi o wątku technicznym - piszesz w trybie twierdzącym. Nic nie wspominasz o swojej opinii. Nic tam takiego nie ma. Nie zrozumiałeś dlaczego "hejt" umiesciłem W cudzysłowie i do tego się przyczepiłeś. Mało tego nie zrozumiałeś zupełnie ironii w moim komentarzU do informacji JP. On to zrozumiał. Niepotrzebnie się wciąłeś nie wiedząc kompletnie o co chodzi Naprawdę dalej chcesz brnąć w dyskusję o jezyku polskim nie łapiąc podstawowych rzeczy? Chyba bez sensu bo to nic nie wnosi do wątku tak więc pozostańmy w zgodzie bez rozstrzygania sporu i wróćmy do SONY

W temacie wątku teraz

Powiem Wam co mi się bardzo spodobało w SONY. Pewien ficzer na, który byłem bardzo zły po zakupie a z którego zaczałem korzystać po 2 latach i uważam, że jest on super. To jest ładowanie przez USB. Byłem zły, że SONY dołącza ładowarkę USB zamiast typowej ładowarki do aku jakie miałem od lat. Oczywiście dokupiłem za 12 zeta takie coś i mam ale od kilku miesięcy nie używam. Ładuję baterie bez ich wyjmowania z body ładowarką od telefonu. To jest super rozwiązanie bo te ładowarki są wszędzie. W domu, w biurze, w samochodzie. Fajnie jest, że również dwie baterie w gripie ładują się w ten sposób Przy korzystaniu z power banku możemy a) ładować aku przy wyłączonym aparacie b) zasilać aparat w czasie kiedy jest włączony c) przy odpowiednio wydajnym power banku (te z szybkim ładowaniem) aparat może pracować na power banku i jednocześnie będa ładowane akumulatory. No i co nie fajne to jest? Zobaczycie, że za jakiś czas większosć firm wprowadzi coś takiego
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Strona 65 z 140 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów