Strona 63 z 140 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 1398

Wątek: Sony A7III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    A jak inaczej zwolennicy lustrzanek Canona mają rozładować swoje frustracje ?

Segment bezluster FF gwałtownie się rozwija, już (częściowo) wchodzi na półkę profi.
    Wygląda na to że zostaną "na rynku" tylko bezlustra i smartfony, lustrzanki uzyskają status patefonów
    Jest "wysyp" systemowych obiektywów do bezluster.

A trzeba czekać jeszcze rok (?) na bezlustro FF Canona

jp
    Bardzo merytoryczny i udowadniający brak problemów psychicznych wpis.
    P.S.
    Nie wpadłeś na to, że jesteś podobny do lustrzanki? Tzn. uzyskałeś status zacinającego się patefonu.
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 28-06-2018 o 09:33

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez KNC Zobacz posta
    Fajne to 400/2.8 . Szczególnie AF i waga.
    Patrząc na rawy nie widzę różnicy w porównanu do moich 400tek. Takie combo z a7iii byłoby świetne dla fotografa przyrody
    Z doniesień wynika że ten obiektyw jest skonstruowany pod "szybkość" AF

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    A Sony ma już dobrze działający odpowiednik CPS? Poza tym bogaty amator może sobie to kupić ale profy trochę inaczej myślą. Nie pozostaje nic innego jak kupić popcorn i obserwować bo Sony coraz bardziej pałęta się Canonowi pod nogami.
    A powiedz mi jaki związek ma cps z oceną obiektywu? Ile lat Canonowi zajęło zbudowanie systemu cps? Nie wiem to strzelę 21, 33 a może 40 ? Jesteś w tym programie?Ile procent forumowiczów jest w cps? Paweł Ty masz 400/2,8 jesteś w cps?

Znam osobiście 20-30 osób posługujących się szkłami od 300/2,8 do 600/4 i oni nie korzystają z cps i wszyscy są amatorami. Dlaczego więc obiektyw sony to ma być tylko profi? Ciekawe pytanie mi się nasuwa może znacie odpowiedź. Czy rynek obiektywów L jest napędzany przez profi czy przez amatorów? Są takie dane? Ja bym strzelił, że to amatorzy ciągną ten wózek ale statystyki nie znam więc mogę się mylić.

Początki nałogu Awatar KNC

ja nawet nie wiem co CPS
    R5+Canon EF 800/5.6, Sigma 500/4 S, RP+L14/4.
    https://www.facebook.com/dziki.swiat.zdjecia

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    A powiedz mi jaki związek ma cps z oceną obiektywu? Ile lat Canonowi zajęło zbudowanie systemu cps? Nie wiem to strzelę 21, 33 a może 40 ? Jesteś w tym programie?Ile procent forumowiczów jest w cps? Paweł Ty masz 400/2,8 jesteś w cps?

Znam osobiście 20-30 osób posługujących się szkłami od 300/2,8 do 600/4 i oni nie korzystają z cps i wszyscy są amatorami. Dlaczego więc obiektyw sony to ma być tylko profi? Ciekawe pytanie mi się nasuwa może znacie odpowiedź. Czy rynek obiektywów L jest napędzany przez profi czy przez amatorów? Są takie dane? Ja bym strzelił, że to amatorzy ciągną ten wózek ale statystyki nie znam więc mogę się mylić.
    Ma to co napisałeś:

A9 +400/2,8 będzie circa 2 kg lżejsze niż 1D+400/2,8.
    Łapałem się na najniższy CPS ale już z niego wypadłem. Za to miałem okazję podłączyć się pod najwyższy status (bez szczegółów jak) i byłem zadowolony korzystając z niego raz. I zeby nie było jestem tylko amatorem

To są pro zabawki w pro cenie i ktoś je musi kupować. Ta 400tka mogłaby ważyć z A9 nawet i 0.5kg ale ktoś ją musi jeszcze kupić. Ja też znam amatorów długich elek co nie używają CPS ale znam też takich co używają. Przy kilku pro których znam to CPS jest dla nich ważny. Też nie znam statystyk ale obawiam się, że ten rynek globalnie jednak bardziej napędzają pro (choć pro pro jest nierówny).
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 28-06-2018 o 10:46

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    A jak inaczej zwolennicy lustrzanek Canona mają rozładować swoje frustracje ?

Segment bezluster FF gwałtownie się rozwija, już (częściowo) wchodzi na półkę profi.
    Wygląda na to że zostaną "na rynku" tylko bezlustra i smartfony, lustrzanki uzyskają status patefonów
    Jest "wysyp" systemowych obiektywów do bezluster.

A trzeba czekać jeszcze rok (?) na bezlustro FF Canona
    Zastanów się czasami nad sobą. Dojrzały facet a trolujesz w tym wątku jak gimnazjalista.

Od lat na całym świecie sprzedawały się takie cuda jak 5dII, 5dIII czy też znakomity 6d Nikony typu d700, hit sprzedaży d750 czy tez d3s i do tego 7d, 1d bardzo lubiane przez sportowców i łowców natury. Ty trolujesz ( w koło i koło jak 3 letnia dziewczynka, że chce lizaka) o upadku luster bo .... sony wypuścił bezlustro. No Brawo !!!! Człowieku wrzuciłeś łyżkę soli do wanny a piszesz na fejsie, że się kąpałeś w morzu. Ogarnij się. Gwałtowny rozwój bezluster. Czyli co ? Fuji? Stoi i nic nie robi. Sony? Rozwija, ale chyba marketing i po cichu poprawia to co spartolił na wstępie. Może Olympus i Panas zdominuje rynek? Toż to margines firm co poopadały w segmencie luster. Fakt jest, że wszystko stoi jeśli chodzi o rozwój wmiejscu od lat ( d800 - ostatnia rewolucja). No chyba, że dla ciebie rozwój to poprawa śledzenia Af i migotające wizjery upakowane w malutkie prądomierze body. Body z którym bez 3 akumulatorów nawet nie masz co iść na zlecenie. Wszystko absolutnie wszystko sfotografujesz zarówno jednym jak i drugim a ceny tych bezlustrowych hitów dają dużo do myślenia co kupić.

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Ma to co napisałeś:

Łapałem się na najniższy CPS ale już z niego wypadłem. Za to miałem okazję podłączyć się pod najwyższy status (bez szczegółów jak) i byłem zadowolony korzystając z niego raz. I zeby nie było jestem tylko amatorem

To są pro zabawki w pro cenie i ktoś je musi kupować. Ta 400tka mogłaby ważyć z A9 nawet i 0.5kg ale ktoś ją musi jeszcze kupić. Ja też znam amatorów długich elek co nie używają CPS ale znam też takich co używają. Przy kilku pro których znam to CPS jest dla nich ważny. Też nie znam statystyk ale obawiam się, że ten rynek globalnie jednak bardziej napędzają pro (choć pro pro jest nierówny).
    Fajnie, że dałeś opinię z pierwszej ręki Natomiast co to ma do opinni na temat obiektywu? Wiadomo, że firma wchodząca w dany segment nie ma wszystkiego co ma potentat. Nikt chyba z tym nie dyskutuje. Natomiast to, że zbudowała, załóżmy na tą chwilę, obiektyw o podobnych parametrach jak buduje potentat tylko ale circa 30% lżejszy to, abstrahując od jakichkolwiek sympatii, należy uznać za duży sukces. Nie wiem dlaczego przeciwnicy SONY tak deprecjonują zysk na wadze tego szkła. Przecież CANON walczy z tym od lat i każda premiera nowej wersji super tele wznosiła pod niebiosa fakt, że nowe szkło jest lżejsze. Jak się teraz okazuje Canon walczył z tematem z miernym skutkiem. To co robi SONY daje nam wszystkim same plusy. W końcu taki beton jakim jest CANON ruszy się do pracy. Poprawi DR w matrycach, zrobi lżejsze teleobiektywy, wprowadzi porządne tryby filmowe itp. itd. Niezależnie czy używamy SONY czy CANONA czy NIKONA powinniśmy bić brawo tej firmie bo, chociaż na razie minimalnie, narusza skostniały od lat układ w branży.

Fajna statystyka poniżej. Np. jakie testy najczęściej ludzie przeglądają - 1 miejsce SONY. Jakie posiadają - 1 jest Canon. Jakie chcieliby kupić - 1 jest SONY. Statystyka nie uwzględnia preferencji "światopoglądowych" tylko gołe liczby. Interpretować oczywiście będziemy na różne sposoby jak to w polityce ;-) Dla mnie Mówi tyle, że najwięcej ludzi posiada Canony a najwięcej ludzi chce kupić SONY. Zaskakujące? Absolutnie nie. Są też najwyżej oceniane puszki. To też fajnie pokazuja jak nasz ukochany Canon ma w nosie klientów. Słabo wypada. Jedzie na tym, że wyrpodukował 130 mln obiektywów i to jest ewidentnie siła tego sytemu i ja temu nie zamierzam zaprzeczać. Technika i możliwości często nie są już atutem bo konkurencja robi wiele rzeczy lepiej, nie gorzej, taniej.

https://www.dpreview.com/products/sl...istics/overall
    Ostatnio edytowane przez miszak ; 28-06-2018 o 13:39
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Fajnie, że dałeś opinię z pierwszej ręki Natomiast co to ma do opinni na temat obiektywu? Wiadomo, że firma wchodząca w dany segment nie ma wszystkiego co ma potentat. Nikt chyba z tym nie dyskutuje. Natomiast to, że zbudowała, załóżmy na tą chwilę, obiektyw o podobnych parametrach jak buduje potentat tylko ale circa 30% lżejszy to, abstrahując od jakichkolwiek sympatii, należy uznać za duży sukces. Nie wiem dlaczego przeciwnicy SONY tak deprecjonują zysk na wadze tego szkła. Przecież CANON walczy z tym od lat i każda premiera nowej wersji super tele wznosiła pod niebiosa fakt, że nowe szkło jest lżejsze. Jak się teraz okazuje Canon walczył z tematem z miernym skutkiem. To co robi SONY daje nam wszystkim same plusy. W końcu taki beton jakim jest CANON ruszy się do pracy. Poprawi DR w matrycach, zrobi lżejsze teleobiektywy, wprowadzi porządne tryby filmowe itp. itd. Niezależnie czy używamy SONY czy CANONA czy NIKONA powinniśmy bić brawo tej firmie bo, chociaż na razie minimalnie, narusza skostniały od lat układ w branży.
    Czy ja coś deprecjonuje czy po prostu mieszasz kto co powiedział znowu i dodajesz rzeczy, których nie ma?
    Ja napisałem, że jest 2000 USD droższy a CPS to było wtrącenie na to super hura głos JP, który jak zwykle tutaj próbuje wciskać swoje teorie o wojowaniu świata przez Sony. Tyle i aż tyle. To, że on jest fanbojem to nie znaczy, że inni zatracili rozum dla marki (jakiejkolwiek marki) i mają bezrefleksyjnie przytakiwać durnotom jakie On tu wypisuje.

Fajna statystyka poniżej. Np. jakie testy najczęściej ludzie przeglądają - 1 miejsce SONY. Jakie posiadają - 1 jest Canon. Jakie chcieliby kupić - 1 jest SONY. Statystyka nie uwzględnia preferencji "światopoglądowych" tylko gołe liczby. Interpretować oczywiście będziemy na różne sposoby jak to w polityce ;-) Dla mnie Mówi tyle, że najwięcej ludzi posiada Canony a najwięcej ludzi chce kupić SONY. Zaskakujące? Absolutnie nie. Są też najwyżej oceniane puszki. To też fajnie pokazuja jak nasz ukochany Canon ma w nosie klientów. Słabo wypada. Jedzie na tym, że wyrpodukował 130 mln obiektywów i to jest ewidentnie siła tego sytemu i ja temu nie zamierzam zaprzeczać. Technika i możliwości często nie są już atutem bo konkurencja robi wiele rzeczy lepiej, nie gorzej, taniej.

https://www.dpreview.com/products/sl...istics/overall
    Intrygujące wnioski wyciągasz na podstawie tych procentów, serio!

ps. ciekawe wnioski można powyciągać ze statystyk na FB kiedy pojawia się cokolwiek np o Sony i o Canonie
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 28-06-2018 o 13:53

@kmeg jakie wnioski można wyciągnąć z fb? Jakieś zaskakujące? Te z dpr dla mnie nie są zaskakujące. Ogromne zainteresowanie sprzętem Sony potwierdza również ten wątek - jeden z najaktywniejszych na forum. Co skłania fana i posiadacza Canona do czytania wątku o sony a7? ;-)

Może rzeczywiście pod Twoim cytatem odniosłem się również do innych wypowiedzi. Sorki postaram się uszczegółowić w przyszłości - peace

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

robertskc7

1
    Wątek jest o A7M3, to bezlustro
    2.
    Wypowiedź dotyczyła bezluster nie było słowa Sony, prawda ?

Zastanów się czasem nad sobą ... a może więcej niż zastanów !!
    Dobrze by było byś nie sugerował/"wkładał" swoich myśli do wypowiedzi innych
    Trzeba panować nad frustracjami.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 28-06-2018 o 15:34
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Strona 63 z 140 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów