Strona 55 z 140 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 1398

Wątek: Sony A7III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez Panama Joe Zobacz posta
    Podobno wystarczą kilkudniowe rekolekcje dłoni, cokolwiek to jest.
    Te rekolekcje to pewnie google translator koledze nie zadziałał jak należy Gdzieś ktoś pisał, że w a7x w stosunku do 5d3 zostało "recollection in handle", czyli lekko tłumacząc tylko "wspomnienie uchwytu". Kolega wrzucił jak zwykle w translator i mu wyszły te rekolekcje. I tak dobrze, że nigdzie nie było nic o "resurection".

Dopiero zaczyna Awatar Panama Joe
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Ale w tym Sony zawsze było dobre.
    Z innej beczki - jeżeli Nikon i/lub Canon - wypuszczą sprzęt w miarę dopracowany, pozbawiony istotnych wad (a raczej z wadami o mniejszym stopniu nasilenia), to kariera fotograficznego playstation będzie intensywna, acz krótka. Choć projekt zapewne zamknięty zostanie finansowym powodzeniem (później przecież można kogoś kupić ...).
    Różnie to z tym bywało - SONY od ostatnich kilku lat cierpi na większe bądź mniejsze problemy finansowe. Na rynku smartfonów dwoją się i troją nie mogąc przebić szklanego sufitu. Kilka lat temu czytałem o narodzinach nowej potęgi w branży DSLR spod znaku SONY - wyszło tak, że w zasadzie wypadli z rynku; więc cisną, bo co mają do stracenia? Z ich punktu widzenia to racjonalne działanie. Niestety kilka nieprzemyślanych decyzji będzie się za nimi ciągnąć (min ta mała dziura bagnetu którą była projektowana do małych APS-Cowych NEXów) Moim zdaniem chcą za dużo i za szybko - SONY nie jest dominującym graczem na rynku foto (dobra sprzedaż jakiegoś tam modelu wbrew temu co twierdzi jp jeszcze o niczym nie świadczy) wiec reszta ma szansę nie popełnić ich błędów. Nikon dwa razy boleśnie to odczuł - po raz pierwszy gdy zaprezentowano system EOS i po raz drugi gdy zaczął gryźć ogon w cyfrze. W zasadzie tylko legenda marki i przywiązanie userów pozwoliły mu przetrwać, ale tego SONY akurat nie ma. System jest mały, niepełny a do tego drogi a rynek wtórny w zasadzie nie istnieje.
    Ostatnio edytowane przez Panama Joe ; 05-06-2018 o 12:25

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Filozofia koncernu na literę S. nie jest już od dawna żadną tajemnicą. Opiera się o hasło "Sale, give up and forget". Przykłady? Wejście w technologię hi-fi, komputery vaio, playstation, lustrzanki, nex-y, etc. etc. Z a7x będzie identycznie. Wrzucamy na rynek maksymalną ilość produktu, aż do przesycenia przy bardzo mocnym marketingu. Skracamy cykl życia marki do podręcznikowych kilku lat i jedziemy od nowa. Serwis? Po co? Produkt zepsuty należy zastąpić nowym (patrz Bravia). Trzeba być wyjątkowo naiwnym, żeby wierzyć że w ramach czebola inwestycyjnego komukolwiek zależy na zrównoważonym rozwoju i przyszłości określanej przez cokolwiek innego niż bilans roczny. Za parę lat nikt nie będzie już się zastanawiał nad a7x, ponieważ będzie kompletnie nowa linia produktowa i testy rozwiązań na klientach. Siłą jest logo, a nie jakość i perspektywy produktu.

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

W moim mieście pojawił się "szeryf" biega cały dzień z aparatem i rejestruje błędy w parkowaniu itp drobne wykroczenia drogowe. Pod koniec każdego dnia składa w komisariacie kilkanascie/kilkadziesiąt donosów.
    W tym wątku też widzę takiego szeryfa, który prawdopodobnie nie miał tytułowego bezlustra w ręku.
    Używałem canona/y 13 lat, mam fuji 2 lata. sony 1/2 roku i wcale go gloryfikuję, ale muszę stwierdzić, że ma niezaprzeczalne zalety. Z ciekawością czekam na bezlustro canona i jeśli będzie dobre to będzie powrót (ze względu na kolory). Wcale nie oczekuję, że będzie miało wizjer optyczny, baterię na 1000 strzałów i cenę 5kpln.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    W moim mieście pojawił się "szeryf" biega cały dzień z aparatem i rejestruje błędy w parkowaniu itp drobne wykroczenia drogowe. Pod koniec każdego dnia składa w komisariacie kilkanascie/kilkadziesiąt donosów.
    W tym wątku też widzę takiego szeryfa, który prawdopodobnie nie miał tytułowego bezlustra w ręku.
    Używałem canona/y 13 lat, mam fuji 2 lata. sony 1/2 roku i wcale go gloryfikuję, ale muszę stwierdzić, że ma niezaprzeczalne zalety. Z ciekawością czekam na bezlustro canona i jeśli będzie dobre to będzie powrót (ze względu na kolory). Wcale nie oczekuję, że będzie miało wizjer optyczny, baterię na 1000 strzałów i cenę 5kpln.
    W bezlutrze FF Canona matryca będzie (najprawdopodobniej) inna niż lustrzankowa, kolory to decyzja projektanta softu.
    Oczekuję że będzie co najmniej klasy serii A7x.

No i ciekawe będą wtedy wypowiedzi niektórych teraz aktywnych w tym (o A7 III) wątku
    Jest trochę większa szansa ze będą mieli bezlustro FF Canona w ręku i że będą wiedzieli o czym piszą
    Mam taką nadzieję

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 05-06-2018 o 13:30
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak
    ;........., kolory to decyzja projektanta softu.
    Oczekuję że będzie co najmniej klasy serii A7x.
    Moim zdaniem sprawa kolorów nie jest prostrza niż te wszystkie nowinki techniczne. Kilkanaście lat temu, jak wybierałem między C a N, to kolor zdecydował. Za kolory chwalone jest fuji, mi nie leżą fujikowe zielenie z niebieską domieszką. Canon jest w tej materii mistrzem.
    Ostatnio edytowane przez szandor ; 05-06-2018 o 14:42
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Moim zdaniem sprawa kolorów nie jest prostrza niż te wszystkie nowinki techniczne. Kilkanaście lat temu, jak wybierałem między C a N, to kolor zdecydował. Za kolory chwalone jest fuji, mi nie leżą fujikowe zielenie z niebieską domieszką. Canon jest w tej materii mistrzem.
    Nie jestem specjalistą od konstrukcji matryc.
    Moja wiedza "zatrzymała się" że matryce CMOS nie rozróżniają barwy, jest filtr Bayera i algorytmy w wyniku których zdjęcie "odzyskuje" kolory.
    Algorytmy to decyzje projektanta oprogramowania. Może rzeczywiście tajemne/opatentowane.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Nie jestem specjalistą od konstrukcji matryc.
    Moja wiedza "zatrzymała się" że matryce CMOS nie rozróżniają barwy, jest filtr Bayera i algorytmy w wyniku których zdjęcie "odzyskuje" kolory.
    Algorytmy to decyzje projektanta oprogramowania. Może rzeczywiście tajemne/opatentowane.

jp
    To jest siatka Bayera a nie filtr a to o czym napisałeś to jest demozaikacja. Skladanie kolorów to jeszcze co innego.

Okazuje się że różnice w "kolorach" zdjęć (Canon, Sony, Fuji) zaczynają się/polegają na różnym sposobie filtracji kolorów (Bayer) by uzyskać informację o kolorach na zdjęciu.
    Sony : filtr Bayera tradycyjne prostokątne komórki czerwona, zielona, niebieska, szmaragdowa,
    Canon : tradycyjne prostokątne komórki cyjan, żółty, zielony, magenta,
    Fuji : komórki ośmiokątne ....

ftp://ftp.helion.pl/online/fotoc3/fotoc3-2.pdf

jp

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Jakiś czas temu Sigma podała informację, że w ich obiektywach można wymienić bagnet na inny. Część osób, która przeszła na a7III liczyła na taką wymianę za niedużą opłatą. Dziś okazało się, że wymiana jest możliwa tylko w fabryce w Japonii. Nie wiadomo za jaką kwotę. Nie sądzę jednak by to była tania operacja. Zmiany systemu niestety nigdy nie sa tanie
    Miłego dnia
    moja www

Strona 55 z 140 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów