Strona 50 z 133 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 1398

Wątek: Sony A7III

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar KNC

Domyślnie Odp: sony A7III

@kmeg - nie wiem, nigdy nie myślałem nad bezlustrem w taki sposób, nigdy się nie zetknąłem z marketingiem bezluster.
    R5+Canon EF 800/5.6, Sigma 500/4 S, RP+L14/4.
    https://www.facebook.com/dziki.swiat.zdjecia

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    A7R3 z SamllRig (w części "gripowej") ma wymiary takie jak 5D3, trzyma się aparat w ręku komfortowo.
    Trochę miałem kłopotu z ułożeniem ręki tak by palce trafiały "w ciemno" w przyciski programowane przy jednoczesnej obsłudze spustu, ale to nie problem
    To sprostowanie prowadzi do wniosku, że trzymanie A7R3 z obejmą BL-A9 jest niekomfortowe, z obejmą SmallRig komfortowe, a bez którejkolwiek z nich w pełni komfortowe. Czyli próby dokręcania jakiejkolwiek złączki prowadzą do problemów z wygodnym trzymaniem aparatu

Dylemat miałem taki czy podpiąć na stałe Lkę SamllRig by przy zdjęciach "portretowych" gdy ze statywu było łatwiej ale trzymać w ręku/nosić na szyi cały czas 180 g więcej czy też nie podpinać
    Wróciłem do starego rozwiązania
    Powrót do starego rozwiązania świadczy o tym, że tego dylematu /którego z 5D3 nie miałeś/ nie udało Ci się jak dotąd rozwiązać.
    Zwykła szybkozłączka ważąca ca połowę tego co ta SmallRig, którą montuję do 5D3 nie powoduje takich kłopotów.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Nie rozumiem tego hypu Sony, jak Canon chce bezlustro to niech z body 5D4 je usunie i po sprawie. A jak chcą dobrze zrobić, to niech dadzą 4K w 60fps'ach z normalnym kodekiem.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Powrót do starego rozwiązania świadczy o tym, że tego dylematu /którego z 5D3 nie miałeś/ nie udało Ci się jak dotąd rozwiązać.
    Zwykła szybkozłączka ważąca ca połowę tego co ta SmallRig, którą montuję do 5D3 nie powoduje takich kłopotów.
    Z 5D3 miałem też ten sam dylemat .... ale wtedy nie był tak istotny, byłem młodszy

jp

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Nie rozumiem tego hypu Sony, jak Canon chce bezlustro to niech z body 5D4 je usunie i po sprawie. A jak chcą dobrze zrobić, to niech dadzą 4K w 60fps'ach z normalnym kodekiem.
    Tylko ze bezlustro FF to rzeczywiści bez lustra ale także :
    - skuteczny/szybki AF na (całej) matrycy
    - porządny EVF

No i aby "się liczyć" to odpowiedni poziom filmowania.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie

porządny EVF
    To chyba największe wyzwanie dla producentów bezluster.

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    To chyba największe wyzwanie dla producentów bezluster.
    Postęp w rozwoju jest ogromny i to szczególnie w ostatnich latach.
    Pierwszy raz "używałem" EVF w 2002 roku, DiMAGE 7i, rozdzielczość 71 000 pikseli
    Oczywiście rozdzielczość to nie jedyne kryterium jakości, ale teraz w A7R3 jest 3,7 Mpix, (52x więcej)
    A są już EVF (w aparatach Leica) o większej rozdzielczości,

Jeśli nie już to na pewno "zaraz" jedyną przewagą OFV nad EVF jest możliwość obserwacji bez używania zasilania.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 04-06-2018 o 13:44
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Jeśli nie już to na pewno "zaraz" jedyną przewagą OFV nad EVF jest możliwość obserwacji bez używania zasilania.

jp
    To zerknij w coś z EVF co nie kosztuje 15 tyś zł a np 3k i wtedy się wypowiedź.

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Również wizjery optyczne różnią się w zależności od klasy/ceny aparatu

A mówimy o rozwoju technologii EVF na przykładach od roku 2002 do dzisiaj.
    I tyle.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 04-06-2018 o 19:34

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Ale po co skoro mowa o technologii wiec wypada spogladac na najlepsze egzemplarze.
    Jesli powstanie cos dobrego to tylko kwestia czasu gdy pojawi sie w tych tanich.

Ciekawi mnie jeszcze jak długo wytrzyma grzejąca się matryca w pracy ciągłej , bo może tu jest haczyk dlaczego canon i nikon nie wypuszczają takich bezlusterkowców z kaloryferem w obudowie - to jeszcze w zimie i wiosną może być OK ale latem gdy temperatury dochodzą do ponad 35stC a słoneczko dogrzewa czarną obudowę jak asfalt do tego malutką i upakowaną w dwa ekrany to matryca z chłodzeniem ma problem i teraz ma to być aparat dla reportera sportowego np na Olimpiadzie
    Eos- 5d MK 3 + Eos-50d + C 70-200/f2,8 +Extender canon 1,4 III + C 24-70/f4 + C 50/f1,4 + C18-200 / f3,5-5,6 + Speedlite 580EXII

Strona 50 z 133 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów