Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1398

Wątek: Sony A7III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: sony A7III

Dla mnie największą zaletą bezluster (bez względu na markę) jest w tej chwili AF z matrycy - brak potrzeby mikro kalibracji, pokrycie punktami af praktycznie całego kadru, śledzenie twarzy lub nawet oka (!), w nowszych modelach bardzo wysoka skuteczność/celność, idealna praca na manualnych (focuspeaking, zebra) i obsługa dotykowa w LV. Wizjer optyczny ma jednak swoje niepodważalne zalety. Zastanawiam się, czy kiedyś będzie możliwe połączenie tych dwóch rozwiązań w wizjerze optycznym.

Co do Sony a7 III ...zluzujcie trochę Panowie. Bardzo fajny aparat.
    Wiadomo, że ma jakieś tam małe wady, ale praktycznie wszystkie współczesne sprzęty są już tak zaawansowane, że ciężko zwalać winę na puszkę idzcie robić zdjęcia i dajcie żyć JP
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Co do Sony a7 III ...zluzujcie trochę Panowie. Bardzo fajny aparat.
    Wiadomo, że ma jakieś tam małe wady, ale praktycznie wszystkie współczesne sprzęty są już tak zaawansowane, że ciężko zwalać winę na puszkę
    idzcie robić zdjęcia (...)
    Oczywiście, że tak i chodzi (mi) wyłącznie o to, żeby nie robić z tych sonowych puszek hiper osiągnięcia i szczytu technologii, bo to jest zwykła nieprawda. Pomijam aspekt ceny, bo ta nijak ma się do jakości i rzeczywistości (co zresztą pokazują realne ceny nowych puszek a7II dziś dostępne).
    Co więcej, gdyby ktoś prosił mnie o doradzenie sprzętu do filmowania na poziomie amatorskim/lekkopółśredniozaawansowanym, to wskazałbym bez zastanowienia sony. Ale nie do fotografii innej niż w miarę statyczne zdjęcia. Mniej więcej tak jak wyżej zresztą @miszak napisał.

Pozwoliłem sobie skopiować bez pozwolenia post Kolegi @mkamelg z innego wątku (chodzi o link i film):
    Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Jak wizjer elektroniczny (EVF) się sprawuje? Da się zaobserwować coś co dzieje się w EVF Sony A7R III https://www.dropbox.com/s/1a7daaae0o...3_EVF.mov?dl=0 (można to zjawisko ograniczyć ale nie zupełnie wyeliminować) czy nie?

Uprawnienia umieszczania postów