Strona 26 z 140 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1398

Wątek: Sony A7III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: sony A7III

W pewnym sensie dla a7 może to być przełomem - w końcu obiektyw będzie lżejszy i mniejszy od body

Ciekawe czy i jak materiał ALON wykorzystany w fotografii wpłynie na obrazowanie. Co zaś tyczy się wieszczenia przyszłości to moim zdaniem pójdziemy nie w kierunku "że to aparaty/matryce będą miały rozmiary średnicy obiektywów, będziemy je "wkręcać" tak jak zaślepki", ale raczej w kierunku eliminacji elementu optycznego w postaci obiektywu w sensie dziś pojmowanym. Czyli "matryca" pokryta jakąś powłoką "optyczną" będzie samodzielnie "widzieć" i zapisywać obraz, ewentualnie wykorzystany zostanie posiadany przez każdego z nas element optyczny... Ale to temat na inny wątek.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Potwierdzenie ostatniego z trzecich wersji A7, A7S3, 3-6 miesięcy.
    Powinien mieć lepsze szumy i lepszą dynamikę niż A7III, A7R3,

https://www.sonyalpharumors.com/sony...e-sony-a7siii/

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uzależniony

Nie jestem fanem systemy Sony i montowania matryc pełnoklatkowych za bagnetem projektowanym dla matryc o rozmiarze o połowę mniejszych. Ale A7III zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie. Głównie dlatego, że można go potraktować jako aparat bardzo budżetowy, niemal darmowy Wszystko to dzięki istnieniu przejściówki Sigmy mc-11, ceny obiektywów Sigmy oraz bardzo dobrego działania AF w obiektywach Sigmy w połączeniu z A7III. Może się okazać, że w przypadku obiektywów Sigmy AF działa najlepiej w systemie Sony. To wszystko sprawia, że jeśli ktoś zdecyduje się na używanie A7III z obiektywami Sigmy to "body dostaje gratis". Chodzi mi tu głownie o różnicę w cenie pomiędzy obiektywami:
    • EF 35mm f/1.4 L II vs. Sigma A35
    • EF 85mm f/1.4 L vs. S85A

Kupując zamiast dwóch eL'ek Canona obiektywy Sigmy oszczędzamy sumę, która jest bardzo zbliżona do ceny A7III. Osobiście wątpię, że Canon zorganizuję promocję w stylu kup 35LII i 85L a w prezencie otrzymasz 5dkm4

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Nie jestem fanem systemy Sony i montowania matryc pełnoklatkowych za bagnetem projektowanym dla matryc o rozmiarze o połowę mniejszych. Ale A7III zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie. Głównie dlatego, że można go potraktować jako aparat bardzo budżetowy, niemal darmowy Wszystko to dzięki istnieniu przejściówki Sigmy mc-11, ceny obiektywów Sigmy oraz bardzo dobrego działania AF w obiektywach Sigmy w połączeniu z A7III. Może się okazać, że w przypadku obiektywów Sigmy AF działa najlepiej w systemie Sony. To wszystko sprawia, że jeśli ktoś zdecyduje się na używanie A7III z obiektywami Sigmy to "body dostaje gratis". Chodzi mi tu głownie o różnicę w cenie pomiędzy obiektywami:

Kupując zamiast dwóch eL'ek Canona obiektywy Sigmy oszczędzamy sumę, która jest bardzo zbliżona do ceny A7III. Osobiście wątpię, że Canon zorganizuję promocję w stylu kup 35LII i 85L a w prezencie otrzymasz 5dkm4
    Niektórzy kupują to body niekoniecznie rezygnując z canona - dzięki adapterom. I bardzo dobrze. Konkurencja jest dla nas zawsze korzystna
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

@luso ale czy to oznacza, że masz już a7III i obiektywy sigmy, którymi zrobiłeś już przynajmniej te kilkadziesiąt zdjęć w rzeczywistych i różnych warunkach?

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Nie musi mieć, co nie oznacza, że nie można znaleźć ich w sieci. Wyglądają bardzo dobrze.
    Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    @luso ale czy to oznacza, że masz już a7III i obiektywy sigmy, którymi zrobiłeś już przynajmniej te kilkadziesiąt zdjęć w rzeczywistych i różnych warunkach?
    Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Nie mam i w przewidywalnym okresie czasu nie zamierzam mieć :P
    Ale użytkownicy systemu Canon'a są w dużo lepszej sytuacji niż użytkownicy np. systemu Nikona. Można łatwo adaptować obiektywy EF na bagnet E i to nie tylko Sigmy...
    Ostatnio edytowane przez luso ; 05-05-2018 o 10:54

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Nie mam i w przewidywalnym okresie czasu nie zamierzam mieć :P
    Ale użytkownicy systemu Canon'a są w dużo lepszej sytuacji niż użytkownicy np. systemu Nikona. Można łatwo adaptować obiektywy EF na bagnet E i to nie tylko Sigmy...
    No ba! Powiem więcej. Jak już użytkownik Canona czy Nikona się bardzo uprze, to nawet nie musi nic adaptować. Może sobie kupić lustrzankę, do której pasują odpowiednio obiektywy systemowe :-) a jak uprze się jeszcze bardziej, to może sobie nawet podpiąć sigmę bez adaptera. Tylko po co?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Nie musi mieć, co nie oznacza, że nie można znaleźć ich w sieci. Wyglądają bardzo dobrze.
    To w zasadzie genialne rozwiązanie w erze galopującego konsumpcjonizmu. Nie trzeba nic posiadać i można wszystko wiedzieć, wszak prawie wszystko można znaleźć w sieci. Hmm, w sumie przy fotografii zostając nie trzeba nawet robić zdjęć - przecież w sieci jest tyle ciekawych fotografii. I jaka oszczędność czasu i pieniędzy!

Cóż. Idę sobie pooglądać Land Rovera Autobiography. Wygląda w sieci bardzo dobrze.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Bardzo fajnie zrobione porównanie D850 z A7R3
    https://www.youtube.com/watch?v=QWWtTzkfPN0

Autorzy podkreślają że :
    - metodologia pomiarów/oceny jest opublikowana na ich stronie
    - w żaden sposób nie są związani z Nikonem ani Sony

1. Ogólną przewagą jest dla
    a. D850
    - większa ilość dostępnych obiektywów dla sportu
    b. A7R3
    - IBIS,
    - lepsze kolory,
    - detekcja oka
    - S-log
    - cechy EVF
    - pixel shift

2
    Testy były robione odpowiednimi obiektywami Nikona i Sony, 24-70/2.8 oraz 70-200/2.8
    W wykonanych testach przewaga polega na lepszym (w body/sytuacjach zdjęciowych):
    a. D850
    - dokładność AF przy śledzeniu poruszających się obiektów (sport)
    - bufor jpg
    - ergonomia (ja uważam że to wynika z przyzwyczajenia, gdyby używali "na stałe" A7 i wzięli do ręki lustrzankę byłoby odwrotnie)
    - dynamika
    - portrety

b. A7R3
    - FPS
    - bufor RAW
    - AF w słabym świetle
    - fotografowanie w słabym świetle
    - detekcja/fotografowanie twarzy przy ruchu (filmowanie)
    - filmowanie
    - lepsze kolory

3.
    Według autorów, lepszym wyborem przy :
    a. fotografowaniu portret i sport : D850
    b. filmowaniu i fotografowaniu w słabym świetle : A7r3

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 05-05-2018 o 11:40
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

^^ Jaka kosmiczna różnica w wielkości ? a nie, ten argument już jest pomijany przez marketing

Strona 26 z 140 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów