Strona 22 z 140 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 1398

Wątek: Sony A7III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Gdyby ich liczebność była istotna, to DxO nie prawdopodobnie nie miałoby kłopotów finansowych.
    To prawda. Ale myślę, że przede wszystkim reklamodawcy i zleceniodawcy (jak i czytelnicy) zorientowali się, że w tym portalu wszystko jest do kupienia i nijak ma to się do rzeczywistości, a profesjonalizm testów i ocen jest daleki od prawdy.

To nie DxO Mark ma kłopoty finansowe, ale DxO Labs. Od pewnego czasu są to dwa oddzielne podmioty
    https://photorumors.com/2018/01/09/d...-from-dxolabs/
    To właśnie DxO Mark przeprowadza testy, a DxO Labs sprzedaje oprogramowanie do obróbki oraz aparat DxO One, który prawdopodobnie jest źródłem problemów finansowych. Wydaje się jednak, że coś ruszyło
    Nik Software Collection Update Coming in June

Pełne uzależnienie

Wikipedia twierdzi, że DxOMark to strona internetowa, która jest własnością DxOMark Image Labs:
    https://en.wikipedia.org/wiki/DxO
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 01-05-2018 o 17:44

Obserwuję DxO z powodu wdepnięcia w ich oprogramowanie DxO PhotoLab. Soft jest w zasadzie OK, ale cała ta "instytucja", czy to rozdzielona czy nie, to takie czary-mary, niedopracowany A7III dostaje 96! Klawo jak cholera
    Ostatnio edytowane przez Wieslaw18 ; 01-05-2018 o 17:58

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

DxO jest w tzw. "procedurze naprawczej" procedure de redressement judiciaire. Generalnie ponieważ jest to spółka za przeproszeniem francuska, to ze względu na fakt, iż jest to państwo wybitnie socjalistyczne względem krajowych spółek - trudno będzie jej upaść. Procedura ta ma na celu utrzymywanie przy życiu trupa jak długo się da. Podziału na dwie jednostki dokonali jakiś czas temu w oczywistym celu - uniknięcia konieczności spłaty długów z przynoszącej zyski części firmy, która pobiera opłaty za działania marketingowe wobec naiwnych producentów, w niektórych kręgach szumnie nazywane testami. Trochę się zakręcili w sprzedaży tych punktów w testach, bo zaczęli "pierwsze" miejsca sprzedawać kilku producentom (dotyczy to nie tylko aparatów, ale przede wszystkim telefonów). No i ktoś się w marketingu wkurzył, ściął budżety reklamowe i czar światowego lidera testów zaczął pryskać.

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    DxO jest w tzw. "procedurze naprawczej" procedure de redressement judiciaire. Generalnie ponieważ jest to spółka za przeproszeniem francuska, to ze względu na fakt, iż jest to państwo wybitnie socjalistyczne względem krajowych spółek - trudno będzie jej upaść. Procedura ta ma na celu utrzymywanie przy życiu trupa jak długo się da. Podziału na dwie jednostki dokonali jakiś czas temu w oczywistym celu - uniknięcia konieczności spłaty długów z przynoszącej zyski części firmy, która pobiera opłaty za działania marketingowe wobec naiwnych producentów, w niektórych kręgach szumnie nazywane testami. Trochę się zakręcili w sprzedaży tych punktów w testach, bo zaczęli "pierwsze" miejsca sprzedawać kilku producentom (dotyczy to nie tylko aparatów, ale przede wszystkim telefonów). No i ktoś się w marketingu wkurzył, ściął budżety reklamowe i czar światowego lidera testów zaczął pryskać.
    Bardzo wnikliwa analiza ekonomiczna. Brawo za bujną wyobraźnię.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Jeśli ktoś nie wyciągnął wniosków z rozdzielenia marki no to cóż poradzić.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Bardzo wnikliwa analiza ekonomiczna. Brawo za bujną wyobraźnię.
    Powyższy wpis nie nosi żadnych cech analizy ekonomicznej. Aczkolwiek nie potrzeba do tego bujnej wyobraźni. Wystarczy trochę poczytać (ale nie fora w internecie). No fakt, trzeba też czasem pomyśleć.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Panowie proszę bez zbędnych analiz personalnych .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Obsługa np. 5D3 a A7

Najprawdopodobniej zdecydowana większość użytkowników lustrzanek gdy wezmą pierwszy raz do ręki bezlusterkowca to będą mieli dyskomfort.

Biorą do ręki swój aparat :
    - palce trafiają "na swoje miejsce" i "wiedzą" jak się poruszać, gdzie przyciski
    - leży wygodnie w dłoni, praktycznie można wygodnie fotografować jedną ręką
    - obsługa aparatu to pełen komfort, wszystko dzieje się podświadomie, bez żadnego wysiłku

Biorą do ręki bezlustro :
    - przyciski małe, za blisko siebie i w dodatku w innych miejscach,
    - wszystko mniejsze, za dużo palców które praktycznie zawadzają, przy fotografowaniu musi się pomagać drugą ręką
    - nie da się wygodnie "tego" trzymać

Przeszedłem to, musiałem kombinować, przekonywać się że warto "się poświęcać" bo więcej pikseli, stabilizacja, .... . Trwało to kilkanaście dni.

A teraz
    Biorę do ręki swój aparat :
    - palce trafiają "na swoje miejsce" i "wiedzą" jak się poruszać, gdzie przyciski
    - leży wygodnie w dłoni, praktycznie można wygodnie fotografować jedną ręką
    - obsługa aparatu to pełen komfort, wszystko dzieje się podświadomie, bez żadnego wysiłku

A7R3 ma głębszy grip od A7R2 co przy noszeniu w opuszczonej ręce (za grip) daje poczucie większej stabilności
    Podczas fotografowania przy mojej dłoni(ja) nie odczuwam znaczącej różnicy choć rzeczywiści nieco inaczej się w niej układa

Kolega z 5D3 chciał się "pobawić" A7R2, zamieniliśmy się na "dłuższą chwilę"
    Zaskoczyły mnie moje odczucia ...taki duży klocek....taki ciężki, ....
    A "tak niedawno" to była "sama przyjemność"

jp

PS
    W lustrzance wszystkie palce obejmowały grip aparatu, teraz w A7 mały zgięty palec podpiera go od dołu
    Zauważyłem że podświadomie zmieniło się u mnie również trzymanie szklanki na ten sposób
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 02-05-2018 o 08:09
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Strona 22 z 140 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów