Strona 117 z 140 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 1398

Wątek: Sony A7III

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

Domyślnie Odp: Sony A7III

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Nie, nie, nie....
    W internetach powiadają, że SMARTFON LEPSZY NIŻ LUSTRZANKA https://www.youtube.com/watch?v=JHv-IqgYYwE
    Teraz wyłącznie dobre foty można zrobić tzw. fotografią obliczeniową i iPhonem Xs

Tak więc Panowie..... Trza przechodzić na smartfony, aby robić lepsze foty
    no właśnie. przecież współczesne fony są takie "smart", i nawet mają AI.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    człowiek z aparatem będzie chyba wyjątkiem.
    tera na serio - i tak i nie. dwa tygodnie temu - wypad na zachód słońca na Śnieżkę. podczas zachodu z 30 ludzi, tak mniej więcej. ja i jakiś Czech z lustrami. reszta same smartfony. nie przeszkodziło to ludziom, by pytać czy im zdjęcia przypadkiem nie zrobię, a jedna babka nawet podeszła i jakaś tam gadka o sprzęcie foto się rozwinęła. w 2011r. to byłoby z 30 osób, ale ze statywami i swoimi entrylevel puchami i kitami i nie byłoby gdzie się rozłożyć. uważam, że nie ma co generalizować. ludzie zauważyli po prostu, że smartfonem da się zrobić ładnie wyglądające zdjęcie w 90% przypadków z automatu, z względnie niskim szumem, ładnymi kolorkami itd. i nie potrzeba do tego względnie ciężkiego i nieporęcznego aparatu, którego i tak w większości nie rozumieją. a pasjonaci foto z "większym" sprzętem z pewnością zostaną, bo jakakolwiek by nie była technologia w tych małych matrycach, z pewnością będzie się ją dało zaimplementować do większej. poza tym w większości przypadków zdjęcie z telefonu wygląda ładnie tylko na małym ekraniku, bo już wrzucone na nawet 19 cali wygląda co najwyżej przyzwoicie.
    ebe ebe

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Mam podobne zdanie jak p0m - myślę, że segment "entry level" zmaleje, skoro w cenie podstawowej puchy można mieć smartfona, który zrobi przyzwoite zdjęcie, robi za telefon, wyśle
    smsa, maila i do tego mieści się w kieszeni
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

iphone xr za 3600zł i jego przyzwoitość na iso360 http://pliki.optyczne.pl/iphone_xr/sample/IMG_0021.jpg

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Oj tam A tu iPhone XS MAX za prawie 5k zł ISO 1250 - https://fs.siteor.com/gsmonline/file...peg?1538372765
    Zapewne wielu taka jakość wystarczy Wybór za 5k zł pomiędzy smartfonem a klasycznym aparatem fot pewnie nie będzie prosty
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez olek.tbg Zobacz posta
    Mam podobne zdanie jak p0m - myślę, że segment "entry level" zmaleje, skoro w cenie podstawowej puchy można mieć smartfona, który zrobi przyzwoite zdjęcie, robi za telefon, wyśle
    smsa, maila i do tego mieści się w kieszeni
    Generalnie telefony wykoszą większość rynku. Hardware trochę się polepsza ale główna moc idzie w AI/ML, która przetworzy obraz i pozbędzie się wad powodowanych przez fizykę. Bardzo dużo fot z "pro aparatów" ma tak duża obróbkę, że to co widziała matryca a co jest finalne to dwa światy. Będzie dokładnie tak samo. Liczy sie efekt a nie to czy to co oglądamy to faktycznie rzeczywistość.
    Canon najwyraźniej też to rozumie i jeszcze stara się maksymalizować zyski przed posuchą. Sony ma za to trochę inna sytuację bo oni tłuką matryce do tych telefonów więc max na R&D.
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 19-02-2019 o 09:25

Bywalec

Ale skoro będzie to tak działać w smartfonach, to co stoi na przeszkodzie zrobić to samo w aparatach fotograficznych?

Wszystkie hmmm urządzenia wymagające kreatywności a przede wszystkim pracy i wysiłku schodzą na margines. Rozwój i tyle. Nic zaskakującego :-) Na ścueżce były smartfony bo ludzie oglądają zdjęcia głównie na nich. Kiedyś byłu lustrzanki bo żeby zobaczyć trzeba było wywołać/wydrukować.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Najciekawsze dopiero przed nami, jeżeli się zdecyduje faktycznie przyjąć rękawice i udowodnić, że z 25 mm spokojnie można zrobić 135 i mieć to samo. Ja czekam na to z utęsknieniem.
    Serio?
    Ale przecież to jasne jak słońce... tak samo jak 135 vs 400. Różnicy ma.... ;-)

Coś już napisał
    Miasto
    47-364 Komorniki

Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
    Ale skoro będzie to tak działać w smartfonach, to co stoi na przeszkodzie zrobić to samo w aparatach fotograficznych?
    Ba!! Dobre pytanie!! Ale widać, że jakoś "się nie da" Smartfony mają szybkie wydajne procesory, sporo wbudowanej pamięci i niezłe baterie.
    A sprzęt foto pełza za nimi jak musi. Jakieś 3 kg szpejów za 10 tys złotych robi prawie to samo co ważący 300 g smartfon.
    Wiem, wiem, zaraz się wszyscy obruszą, że efekty uzyskiwane z aparatów fotograficznych są diametralnie lepsze. Teoretycznie tak. A praktycznie? Kto to dostrzega? Kto to docenia? Kto potrafi to wykorzystać?
    Jest fotografia i Fotografia. Ta druga to artystyczna sztuka przedstawiania świata i rzeczy. Na co dzień mamy jednak kontakt i zapotrzebowanie na tę pierwszą. I ona 90, a może nawet 98% ludzi wystarcza.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Najciekawsze dopiero przed nami, jeżeli się zdecyduje faktycznie przyjąć rękawice i udowodnić, że z 25 mm spokojnie można zrobić 135 i mieć to samo. Ja czekam na to z utęsknieniem.
    No się stało Wyniki na kkm

P,paw

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    No się stało Wyniki na kkm

P,paw
    No i życie stało się prostsze. Tak jak już dawno przewidywałem - Sony+szeroki kąt+nożyczki i nic więcej do autostradowej fotografii nie potrzeba.

Strona 117 z 140 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów