Pokaż wyniki od 1 do 10 z 364

Wątek: Canon M50

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon M50

Dzięki za odpowiedzi !

Nie wspomniałem wcześniej. Z canonem 60D mam obiektyw Sigmę 17-50 mm f/2.8 EX DC OS HSM, wcześniej używałem kita i Canona EF-S 18–135 mm f/3.5–5.6, których szybko się pozbyłem oraz Canona 50 mm 1.8 STM więc nieco tej lepszej jakości, a przede wszystkim możliwości obiektywów zobaczyłem, oraz tego ile da się z nich wyciągnąć. Zdaje sobie sprawę, że to nie są wyżyny sprzętu fotograficznego, ale tak jak się określiłem w amatorsko i średnio-zaawansowanym stopniu wiedzy i użycia obiektywy sprawdziły się wzorowo, z rawów w photoshopie dało się wyciągnąć naprawdę dużo i wiele się nauczyłem na tym sprzęcie

Powiem tak. Byłem w kilku media marketach. Oferta bezlusterkowców jest spora ale cały czas nie mogę się do nich przekonać... (Pamiętam jak lat temu 5 namawiano mnie na bezlusterkowiec twierdząc, że są przyszłością luster, których za te lat pięć już nie będzie )

Jak wspomniałem wyżej, zależy mi na mobilności sprzętu, aby częściej go ze sobą zabierać, cieszyć się fotografią, a nie myśleć o tej ciężkiej torbie... (jak wspomniałem w przeciągu roku za bardzo z aparatu nie korzystałem a zastąpiłem go smartofnem ). Canon 60D zdaje mi się być bardzo dobrą konstrukcją, lubię go, wiem na ile go stać, jakie daje efekty oraz czego mi w nim brakuje (choć za zdjęcia jakie nieraz zrobił mogę wybaczyć ) bateria wytrzymuje naprawdę długo, więc w porównaniu z testami bezluster, z uwagi choćby na ten czynnik jestem bardzo zniechęcony.

Kolejna kwestia to, jak koledzy wyżej wspomnieli, obiektywy. Sensowniejsze będą zwiększać wagę całości zestawu i ostatecznie pewnie różnicy w gabarytach wcale tak dużej nie uświadczę...

Jeszcze decyzji nie podjąłem, natomiast teraz przyjąłem nieco inny punkt wyjścia: na tym czym mi zależy to odświeżenie swojego leciwego już ale wciąż poczciwego i dobrego 60D. Chciałbym sprzęt z większą ilością pkt af, może szybszym procesorem oraz wifi (kusi mnie 70/80 D). Najogólniej chodzi o odświeżenie. Co do gabarytów - chyba do codziennego użytku rozejrzę się za jakimś małym obiektywem o stałym świetle np. EF-S 24mm f/2.8 STM, który znacząco zmniejszy wagę i gabaryt całości, a więc osiągnę co chciałem w codziennym użyciu... Ale sprawa jeszcze ostatecznie nie przesądzona
    Ostatnio edytowane przez MichalPrz ; 23-10-2018 o 12:24

Uprawnienia umieszczania postów