Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Wymiana Canon 10-18 oraz 18-135 na obiektywy o stałym świetle.

Dopiero zaczyna Awatar daVe
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Wymiana Canon 10-18 oraz 18-135 na obiektywy o stałym świetle.

Od dobrego miesiąca mam 17-55 podpięte do 7d2. Jak już napisano wyżej również przymykam tylko, gdy tego potrzebuję - przez większość czasu używam f 2.8 i obrazek w pełni mnie satysfakcjonuje. AF rewelacja. Wcześniej z kitem STM nauczyłem się, że większość ujęć robię podwójnie, żeby wybrać ostrzejsze zdjęcie, bo mimo że nie było tragedii to jednak zdarzało się lekkie przestrzelenia. Teraz z 17-55 mam problem bo nie wiem, które zdjęcie wyrzucić, autofocus jest bardzo powtarzalny. O stabilizacji się nie wypowiadam bo raczej nie schodzę poniżej 1/80 więc mam ją wyłączoną.

Jestem w pełni zadowolony z tego szkła.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez marcin90 Zobacz posta
    Jak widać ...
    Nic nie widać, pokaż te słabe zdjęcia z exifem, to coś zobaczymy Aktualnie sytuacja wygląda tak, że wiarygodne portale i wiarygodni użytkownicy, chwalą to szkło. Wygląda na to, że miałeś wyjątkowego pecha/miałeś używkę po przejściach/nie miałeś odpowiednich umiejętności, żeby zrobić dobre zdjęcie.

Dopiero zaczyna

Niestety większość zdjęć to zdjęcia rodzinne, których raczej nie udostępniam, ale już kiedyś wrzuciłem na forum tutaj 2 albo 3 zdjęcia. Brak umiejętności raczej bym wykluczył. Miałem w rękach trochę sprzętu i dla mnie ten obiektyw na f 2.8 to (patrząc przez pryzmat ceny i rozmiarów) trochę paździerz. Może obiektyw był trefny, w każdym razie niesmak pozostał.

Bywalec
    Miasto
    Biłgoraj

Cytat Zamieszczone przez marcin90 Zobacz posta
    Jak widać Canon Canonowi nierówny. Cóż, taka jest moja opinia. Zanim kupiłem to szkło to sporo się naczytalem ochów i achów, ale niestety bardzo się zawiodłem. Moim zdaniem najlepiej przestrzelić dany egzemplarz przed kupnem.
    Tu się zgodzę. Kilka egzemplarzy różnych obiektyw Canona kupiłem on-line i nie było z nimi problemów. Ostatnio szukałem Canona 85 1.8 USM. Po odwiedzeniu dwóch sklepów i przestrzeleniu dwóch obiektywów dałem sobie spokój. Kupiłem używanego. Miał mniejszą aberrację niż tamte oba nowe. Miałem porównanie, ponieważ wcześniej pożyczyłem egzemplarz od kolegi aby sprawdzić, czy mi ogniskowa pasuje.

Czyli Canona czasami również zdarza się puścić jakąś sztukę bez kontroli.
    Był Canon 6DII + 35IS + 85 1.8 + 70-200
    Jest Nikon D810 + D750 + 24, 50, 70-210.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów