Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Canon 7D - problem z głównym włącznikiem i pokrętłem trybów

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 7D - problem z głównym włącznikiem i pokrętłem trybów

Cytat Zamieszczone przez jelcyk Zobacz posta
    ROzebrac trzeba sporo - tyl, przod lewy bok i zdjac gore. Koniecznie rozladuj kondensator od lampy. Reszta raczej bezproblemowa.
    Ale nawet jak już podejmę się takiej rozbiórki... to co dalej?

Mam tam napchać jakiegoś smaru?

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 7D - problem z głównym włącznikiem i pokrętłem trybów

Kontrukcja calego zespolu jest bardzo prosta - jedynie rozmiary czesci sa mniejsze niz zazwyczaj spotykane. Okulary lekko powiekszajace , zestaw dobrych srubokretow i dasz rade. Po demontazu zobaczysz wszystko, czy zalane, czy suche, czy z jakims przytarciem itd. W zaleznosci od tego co zastaniesz bedziesz wiedzial co zrobic. W tego typu felerach zazwyczaj wystarcza czyszczenie , ewentualnie lekkie smarowanie jakims smarem silikonowym, a potem przetarcie do sucha. Do mycia woda, spirytus etylowy, spirytus izopropylowy , ewentualnie jakis surfaktant ( swietna jest Akra - plyn do mycia silnikow samochodowych (!). Nigdzie nie zostawiaj nadmiaru smaru , a to , gdzie jego wieksza ilosc jest potrzebna, to zobaczysz po rozebraniu sam - w zasadzie to bedzie tylko sprezyna i kulka w mechanizmie ustalajacym pokretla zmiany trybu pracy aparatu. I pamietaj o rozladowaniu kondensatora !!!!!!

Uprawnienia umieszczania postów