Moment. Ja nie udaję ani nie próbuję pokazywać ani udowadniać że jestem taki czy owaki (że coś potrafię czy umiem niewiadomo jak). Tak jak napisałem, dzisiaj się czegoś ważnego nauczyłem, dla ciebie to być może jest oczywiste po kliku czy kilkunastu latach bo dla mnie nie. Ale skoro zdebik taki piszesz to coś ci powiem, swoja drogę przeszedłem w życiu w innym temacie choć bardzo zbliżonym co chodzi o obraz cyfrowy, ale teraz zajmuję się fotografią, śmieszy mnie to jak widzę tutaj ludzi którzy robią różne fotografie, specjalizują się w konkretnych aspektach aż w pewnym momencie dochodzi do stwierdzenia "no wiesz, ja to jestem amator" wiesz co to dla mnie znaczy? że taka osoba powinna dać sobie spokój z tym co robi i niedałbym jej zarobić ani grosza tylko i wyłącznie dlatego że jedni mają łatwiej i tego nie doceniają albo i nie rozumieją a jest też druga strona medalu.... Życie to pokora. A ty jak uważasz?
Ostatnio czytałem post co poprawić/zmienić na tym forum bo robi się krótko mówiąc kiepsko. Przeczytałem cały wpis i nie dziwię się tej sytuacji wcale. Bo o ile ludzie widzą co można zmienić poprawić to nikt nie dostrzega najprostszych rzeczy tkj. interlinia w tekście! Często firmy zatrudniają ludzi wyłącznie dla umiejętności komponowania tekstu z zasadami typograficznymi płacąc bardzo duże pieniądze, takie choćby w zeszłym lub dwa lata temu zapłaciła wyboracza za nowy layout!
Tak samo ja, nie rozumiejąc wielu aspektów z fotografii nie boję się linczu czy publicznej śmieszności z mojej osoby bo dzisiaj nauczyłem się czegoś bardzo ważnego! w tak krótkim czasie bo jeśli śledzisz moje wpisy to wiesz ile się tym zajmuję a ja wiem że posuwam się nie tyle do przodu co głębiej i nie sam, bo dzięki Wam!
Przepraszam za emocjonalny wpis ale czasem są granice przyzwoitości tkj. "zapomniał starszy jak młodym był". Zawsze możesz mi pomóc, dać radę, link, wskazać książkę a ja? po pierwszym ślubie podziękuję tym co się nauczyłem i zrobiłem.
"Sukces ma wielu ojców, porażka zawsze jest sierotą" Amen!