Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
Jeśli kupowałeś od firmy, to nadal masz 14 dni na zwrot, jak od osoby prywatnej to zależy od dobrej woli drugiej strony, skoro już założyłeś spór to domyślam się, że jej nie ma. Zwłaszcza, że FF/BF zależy nie tylko od obiektywu ale też od body (tak ogólnie), więc zawsze może koleś napisać: "a u mnie działa".

Natomiast te obiektywy ogólnie mają problem z FF/BF, ja miałem w ręku dwie sztuki i obie źle ostrzyły z dwoma różnymi aparatami.
Udało mi się zwrócić sprzedającemu obiektyw. Właśnie czytałem że FF/BF to problem nie tylko obiektywu ale i też body ale dziękuję.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
a ze wspomaganiem af z lampy może byc jeszcze inaczej (lepiej?)
Zdecydowanie lepiej ale problem był deczko inny

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
OT
Problemy z AF w systemowym obiektywie przecież to jest domena "kundelków". Na dodatek w ich przypadku da się rozwiązać ten problem samemu przy użyciu usb dock'a czy tap-in console. One umożliwiają wprowadzenie różnej wartości korekty w zależności od odległości.
/OT

A mówiąc poważnie u sprzedawcy ten obiektyw faktycznie mógł działać poprawnie, więc ja bym liczył na serwis.
To prawda że mógł działać poprawnie. Mam info z serwisu i wiem co było, opiszę to za chwilę.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
A mógł byś pokazać jakieś zdjęcia przykładowe tego FF ?
Problem jest rozwiązany i zadziwiająco śmieszny

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Macios Zobacz posta
Z tego co kiedyś dowiedziałem się od sklepu foto BF/FF nie jest usterką i nie podlega reklamacji. Poszukaj w necie o tym.
Po twoim wskazaniu poczytałem i faktycznie tak uważają no ale życie życiem jak wiemy