Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: filtr marumi super DHG polar - rozpadł się

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: filtr marumi super DHG polar - rozpadł się

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Ech tak to chyba jest jak się chce zaoszczędzić. Aluminiowe oprawki to nie to samo co mosiężne w B+W czy heliopanie. Tylko, że tam w tych wąskich nie ma za co zaczepić dekielka, a marumi ma i to mi się podobało w nim. Szkoda mi go, bo optycznie jest ok i boję się, że jak mocno zacisnę to pęknie szkło. Szkła też nie można wyjąć, bo jest na stałem zaciśnięte/zespolone z oprawą. Tak bym przeniósł do ramki jakiegoś ruska 72mm czy taniego chińczyka.
    jak sprocket napisal - to sie daje wlozyc

co do mosieznych oprawek... widzialem szklo, ktore dupsnelo o ziemie z filtrem B+W. filtr przeniosl sile uderzenia. 200 EUR koszty wymiany kawalka tubusu i gwintu filtrow. amelinowy filtr by sie rozpitolil zbierajac cala sile uderzenia.

nie zebym planowal uderzanie szklem o ziemie albo zeby mi sie kiedykolwiek zdarzylo... no ale to jest taki trzeci punkt za filtrami amelinowymi. poza horrendalna cena B+W czy Heliopanow i wszedobylstwem ich podrobek.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jak sprocket napisal - to sie daje wlozyc

co do mosieznych oprawek... widzialem szklo, ktore dupsnelo o ziemie z filtrem B+W. filtr przeniosl sile uderzenia. 200 EUR koszty wymiany kawalka tubusu i gwintu filtrow. amelinowy filtr by sie rozpitolil zbierajac cala sile uderzenia.

nie zebym planowal uderzanie szklem o ziemie albo zeby mi sie kiedykolwiek zdarzylo... no ale to jest taki trzeci punkt za filtrami amelinowymi. poza horrendalna cena B+W czy Heliopanow i wszedobylstwem ich podrobek.
    aparat wypadł mi z torby, uderzył filtrem Marumi
    filtr zdechł, koszty regulacji obiektywu 200 zeta(przednia soczewka sie przesunęła)
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Uprawnienia umieszczania postów