Nie bierzecie photixa.
Dzięki, jak pisałem zakupiłem w końcu hahnela, miałem kupić newella, bo teoretycznie był pod domem, ale nie był. Mam nadziejże że hahnel to odrobinę wyższa jakość niż newell, photix, choć wszystko pewnie podobna chińszczyzna i pewnie wkładają do środka ogniwa jak leci. mam nadzieję że bez problemu będzie się ładować w firmowej ładowarce, ale to stare typy ogniw bez chipów, więc pewnie tak.
Dopiero co oddałem na gwarancji newella bo spuchł po dosłownie kilku ładowaniach, tak że aż nie chciał z body wychodzić...
To kicha, zastanawiam się jak jest z taka hamą? To przecież też raczej firma która tylko użycza swoje marki dla różnych produktów, sama baterii, czy środków czyszczących chyba nie robi, a w związku z tym jakość trudno mi uwierzyć w powtarzalność produktów. Zdziwiłem się za to bardzo rozbieżnymi opiniami o duracell, z drugiej strony ni zdziwiłbym się żeby na rynku było dużo podróbek akurat tej firmy, podobnie jak np. z sandiskiem. Ale to gdybania.
Kto z Was ma oryginalny pasek od tego modelu ?
Szukam takowego i nie natknąłem się.
Ja mam pasek - chcesz kupić - nieużywany - nawet 2.
Miałem 2 body, ale kupiłem 6d2 i 3 lustrzanki to za dużo. Oddałem jedną koledze z miasta za tysiaka, na zewnątrz szkoda mi było sprzedać. Zawsze jak coś padnie to jest u znajomego. On go wziął jako zapas do 6D, jak mu się trafi robota.
Dalej nim fotografuję zlecenia.
W 5D1 paski były bez nazwy modelu aparatu.
A czy może ktoś się orientuje, czy można jeszcze gdzieś kupić jakąś szybkę, albo przynajmniej folie na ekranik do starej piątki? W sumie folię to mogę pewnie przyciąć od telefonu jakiegoś. Hahnel po pierwszym naładowaniu wytrzymał jakieś 270 fotek w lekko ujemnej temperaturze i dalej pokazuje 100%Także mam nadzieję że będzie ok.