Cytat Zamieszczone przez elduce Zobacz posta
Dzięki! A czy jest sens inwestować w szybki karty s serii San Disk Extreme, czy wystarczą złote lub srebrne? Seriami robić nie zamierzam, ale do Extreme Pro mam zaufanie a tych tańszych z niższych serii się trochę obawiam.
ja mam CF 4GB (pretec przyszła z korpusem) i 8GB (extreme) poniewa szansa zapełnienia tych kart jest nikła bo jednak używam głownie 6D to nie chcę inwestować w CFy i kupiłem konwerter sd->cf (nie namawiam konwertery to szukanie problemu) żeby użyć w chwili grozy (jest tylko jeden rodzaj konwertera na aledrogo) ale od kilku miesięcy leży w szafce nadal zapakowany, muszę wypróbować czy to działa i jak to działa, sd mam tylko sandisk extreme. moim zdaniem te aparaty (oba i 5D i 6D) tak realnie to wykorzystują potencjał kart typu sd ultra (no może 6D odrobinę więcej) ale podejrzewam że szybkość nie jest jedyną różnicą pomiędzy seriami ultra i extreme. kibicowałem kiedyś testom kart sd w celu zastosowania w urządzeniu przemysłowym - test odbywał się w trybie ciągłym do zabicia karty - niektóre karty padały po 2 dniach, a niektórych nie dało się zabić przez miesiąc i test był przerywany (starsze extreme).
myślę żenawet sandiski typu ultra można spokojnie kupować.