Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Wątek: 7dm2 czy 80D - co kupić do ptaków jako dodatek do FF ?

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: 7dm2 czy 80D - co kupić do ptaków jako dodatek do FF ?

Kolory ja też wolę z canona. Reszta obrazka lepsze jest w sony - ostrość, dr.

Różnica w baterii przy filmowaniu będzie dużo mniejsza. Mimo wszystko dla mnie jedyna przewaga canona to długie tele. Poza tym w ciemno brałbym sony.

Co do szkieł to rownież wolę szklarnię sony bo są to mniejsze i lżejsze szkła. Ja zamieniłem 24-105L na 18-105G. Taniej, szerzej, lżej, tubus się nie wysuwa i obrazek ostrzejszy. 50/1,4 na 50/1,8. Ciemniej ale na 1, 8 ostrzej, stabilizacja, mniejsze szkło, szybszy i pewniejszy af.
    No i coś co uwielbiam pomimo ewidentnych wad - ostrość do F4 pozostawia wiele do życzenia - 16/2,8 + fisheye converter. Za niecałe 800 zeta fish z af - kocham to szkiełko. Miałem dokupić jeszcze konwerter szerokokątny ale fish jest po prostu zarypisty.... 18-105 jak na a6xxx jest spory więc można brać mniejsze 16-70/4 albo 18-135 ale to już f5,6. Dla mnie jednak 105/4 to od dawna ulubiona ogniskowa portretowa.

@jotes25 hmmm już chyba pytałem - jak af na a6300? Dużo gorzej niż na 80d? Chodzi o tełe oczywiście :-)
    Ostatnio edytowane przez miszak ; 07-03-2018 o 23:59

Uprawnienia umieszczania postów