Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Reportaż ślubny a tryby aparatu.

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Reportaż ślubny a tryby aparatu.

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Porządne szkło to 24-70L II

Naprawdę chcesz kupić dwa szkła za ok 3tyś żeby komuś zrobić zdjęcia? Opłaci Ci się to?
    Co do dobrego szkła to zamiast kupna dwóch stałek wypożycz sobie Canona 24-70L II i masz problem obiektywu z głowy. Nie polecam stałek na początek przygody.
    Szkło fajne ale ta nowa wersja to póki co zabójstwo cenowe Tu nie chodzi o to czy się opłaca ponieważ chcę się reportażem zajmować. Mam jeszcze czas więc jeszcze nie jedna opcja przyjdzie do głowy, ale zapamiętam twoją radę Odnośnie stałek to i tak sakwy do tego i wszystko bez zbędnego pośpiechu.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez af-p Zobacz posta
    dokładnie, 24-70 wystarczy, z dwoma możesz się zamotać a jeszcze dodatkowo w stresie upuścić...Wierz mi, jak nie masz doświadczenia w fotografowaniu w kościele, to może się zdarzyć. Trafisz na ostrzejszego księdza, opieprzy cię i będzie po zdjęciach. Wiesz w których momentach lepiej nie latać po kościele ? Tego też proponowałbym się dowiedzieć...
    Dzięki za radę, ale jak pisałem, sakwy plus mieć plan na zdjęcia w kościele, czyli wiedzieć kiedy jaka ogniskowa i bez pospiechu. Byłem ostatnio w kościele na ślubie, zrobiłem notatki, jeszcze takie dwa razy i będzie zdecydowanie lepiej co, jak i w którym momencie dodatkowych rzeczy dowiem się zapewne z kursu liturgicznego w marcu.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Cześć,

Jeżeli chcesz robić śluby to sprzedaj to szkło w cholerę. Po taniości kup sobie 50/1.8 STM albo drożej 35/2IS. Tym drugim w zasadzie możesz zrobić cały reportaż.
    Tak chcę. Szkło idzie do sprzedaży, rozważam napewno 35/2IS oraz 85/1.8USM i ewentualnie wynajem 24-70. Tak, to prawda, że 35mm da radę na kościół
    Ostatnio edytowane przez bastianpl ; 08-02-2018 o 09:48

Uprawnienia umieszczania postów