Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Reportaż ślubny a tryby aparatu.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: ReportaĹź ślubny a tryby aparatu.

Cytat Zamieszczone przez bastianpl Zobacz posta
    Nie widzę powodu doświetlania.
    Nie znamy "Twojego" kościoła, sali. Jak trafisz w miejsce, w którym będziesz miał np. ISO6400, 1/40, f:2, to zrozumiesz, po co jest lampa
    Mając obiektyw np. 5.6 musiałbyś podnieść ISO do 512000. Wielu fotografów ślubnych nie błyska, gdy nie musi, bo mając dokładnie takie samo 6d, ale z jasnymi obiektywami, mogą zrobić w miarę poprawne zdjęcia w takich warunkach, w jakich innymi obiektywami albo się nie da, albo wyjdzie obraz w ciapki.

Cytat Zamieszczone przez bastianpl Zobacz posta
    Mam wolne i cały czas to robię, jeszcze 1-3 dni i pozostawiam kwestie techniczne i biorę się za organizacyjne tkj przebieg ślubu w kościele
    Przebieg ślubu w kościele dla fotografa zaczyna się wizytą u księdza, możliwy dialog:
    (Ty) Dzińdybry, ja będę robił zdjęcia na tym ślubie
    (Ksiądz) Niech będzie pochwalony... Dobrze, poproszę zaświadczenie o kursie
    (Ty) Eeee... Jakim kursie?
    (Ksiądz) Aha, w takim razie nie może Pan robić zdjęć.
    (Ty) No nie, jak to tak, mam z nimi umowę!
    (Ksiądz) Zdarzało się, że fotografowie i kamerzyści nie potrafili się zachować, nie wiedzieli co im wolno, a czego nie, dlatego teraz mamy zasady, opisane we "Wskazaniach...", i każdy fotograf i kamerzysta musi się do nich zastosować. Przepraszam, ale już nie mam czasu na rozmowę, muszę się przygotować.

;-)

Pytanie pomocnicze: masz backup? Co zrobisz, jak np. podczas błogosławieństwa aparat Ci się zawiesi, urwie migawka, padnie akumulator?
    Ostatnio edytowane przez r_m ; 25-01-2018 o 14:01

Uprawnienia umieszczania postów