Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: [3StepsAhead] Moje 3 grosze

Coś już napisał Awatar 3SA

Domyślnie

zdjęcia usunięto z serwera
    Ostatnio edytowane przez 3SA ; 13-06-2007 o 14:32 Powód: zdjęcia usunięto z serwera :(

Coś już napisał Awatar swaligora
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Według mnie zdjęcia fajne, szczególnie podobają mi się 5. oraz 6. - poprzez te rozmycia i efekt podwójnego naświetlenia są takie hmmm, ruchliwe :-)

p.s. Miałeś ustawioną lampę na zamknięcie przysłony ? Tak wogóle to jakei miałęś ustawienia dla ostatniej foty?
    Szy

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

elo
    mnie natomiast ostatnia fota (7) podoba sie najmniej. [nawet pomimo tego iż dosyć dokładnie widać na niej Ampega svt classic na Ampegu 810 ]
    osobiście lubię foty robione na długich czasach, z rozmazanymi/ poruszonymi elementami (udającymi multiexpozycję) ale w tym wypadku to nie zadziałało za dobrze. ręka pojawia się niewiadomo skąc, bardzo mocno odciąga mój wzrok od głównego motywu foty.

wczesniejsze foty z tego koncertu całkiem spoko. takie swoiste "portrety" muzyków. ja wole szersze kadry, ale wiem, ze 18 mm troche w takich warunkach ogranicza.

z czystym sumieniem moge również napisać, że jestem totalnym fanem tego zdjęcia

[zdjęcia, nie bandu ]

pozdrawiam

a.
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swaligora
    Według mnie zdjęcia fajne, szczególnie podobają mi się 5. oraz 6...
    Witam, dzięki za komentarz.

Cytat Zamieszczone przez swaligora
    p.s. Miałeś ustawioną lampę na zamknięcie przysłony ? Tak wogóle to jakei miałęś ustawienia dla ostatniej foty?
    Muszę Was rozczarować Lampę miałem ustawioną na pierwszą kurtynę (nie na drugą). Efekt ręki to wina innego fotografa, który walnął flashem z boku prawie równo ze mną... jak widać prawie bo się nieco spóźnił Jak widać jest to w dużej części dzieło przypadku, więc możecie jechać po tym ile wlezie ha ha ha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cood
    mnie natomiast ostatnia fota (7) podoba sie najmniej. [nawet pomimo tego iż dosyć dokładnie widać na niej Ampega svt classic na Ampegu 810 ]
    ratunku, zboczeniec

osobiście lubię foty robione na długich czasach, z rozmazanymi/ poruszonymi elementami (udającymi multiexpozycję)
    ja także, tak jak ten "frontside", który nieskromnie mówiąc mi się nawet udał przez zastosowanie metody Frywolnej Utraty Kontroli Sprzętu

wczesniejsze foty z tego koncertu całkiem spoko. takie swoiste "portrety" muzyków. ja wole szersze kadry, ale wiem, ze 18 mm troche w takich warunkach ogranicza.
    nie przesadzaj, 10 a 18 to nie jest aż taka duża różnica, ja po prostu jestem mniej wstydliwy i podchodzę bliżej do fotografowanych postaci czasami potrafię przywalić flashem prosto w oczy z 30cm. Sam tego nie lubię, ale takie życie gwiazd :P

z czystym sumieniem moge również napisać, że jestem totalnym fanem tego zdjęcia
    też bym coś napisał z czystym sumieniem, ale nie mam czystego więc tylko podziękuję.

pozdro!

Domyślnie

zdjęcia usunięto z serwera
    Ostatnio edytowane przez 3SA ; 13-06-2007 o 14:33 Powód: zdjęcia usunięto z serwera :(

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Widoczki robisz średnie reszta ciekawa.
    Ostatnie dwa chym.. czy czasem nie przesadziłeś nieco z ustawieniami. O ile się nie mylę to technika ma zwiększyć rozdzielczość tonalną zdjęcia a tutaj wyszły jakies nienaturalne mocne fioletowe kolorki!?!
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi
    Widoczki robisz średnie reszta ciekawa.
    Ostatnie dwa chym.. czy czasem nie przesadziłeś nieco z ustawieniami. O ile się nie mylę to technika ma zwiększyć rozdzielczość tonalną zdjęcia a tutaj wyszły jakies nienaturalne mocne fioletowe kolorki!?!
    Dzięki,

co do HDR to masz rację. Przesadziłem celowo używając tone mappingu po to by uzyskać rysunkowy charakter. Faktem jest, że przejechałem z saturacją.

Bywalec Awatar MarcinekP
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Czym robiłeś makro??
    ___
    Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarcinekP
    Czym robiłeś makro??
    tamron 18-200mm f/3,5-6,3 macro