zdjęcia usunięto z serwera![]()
Ostatnio edytowane przez 3SA ; 13-06-2007 o 14:32 Powód: zdjęcia usunięto z serwera :(
Według mnie zdjęcia fajne, szczególnie podobają mi się 5. oraz 6. - poprzez te rozmycia i efekt podwójnego naświetlenia są takie hmmm, ruchliwe :-)
p.s. Miałeś ustawioną lampę na zamknięcie przysłony ? Tak wogóle to jakei miałęś ustawienia dla ostatniej foty?
Szy
elo
mnie natomiast ostatnia fota (7) podoba sie najmniej. [nawet pomimo tego iż dosyć dokładnie widać na niej Ampega svt classic na Ampegu 810]
osobiście lubię foty robione na długich czasach, z rozmazanymi/ poruszonymi elementami (udającymi multiexpozycję) ale w tym wypadku to nie zadziałało za dobrze. ręka pojawia się niewiadomo skąc, bardzo mocno odciąga mój wzrok od głównego motywu foty.
wczesniejsze foty z tego koncertu całkiem spoko. takie swoiste "portrety" muzyków. ja wole szersze kadry, ale wiem, ze 18 mm troche w takich warunkach ogranicza.
z czystym sumieniem moge również napisać, że jestem totalnym fanem tego zdjęcia
[zdjęcia, nie bandu]
pozdrawiam
a.
cood [czyt. kud]
http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641
Witam, dzięki za komentarz.Zamieszczone przez swaligora
Muszę Was rozczarowaćZamieszczone przez swaligora
Lampę miałem ustawioną na pierwszą kurtynę (nie na drugą). Efekt ręki to wina innego fotografa, który walnął flashem z boku prawie równo ze mną... jak widać prawie bo się nieco spóźnił
Jak widać jest to w dużej części dzieło przypadku, więc możecie jechać po tym ile wlezie ha ha ha
ratunku, zboczeniecZamieszczone przez cood
ja także, tak jak ten "frontside", który nieskromnie mówiąc mi się nawet udał przez zastosowanie metody Frywolnej Utraty Kontroli SprzętuZamieszczone przez cood
nie przesadzaj, 10 a 18 to nie jest aż taka duża różnica, ja po prostu jestem mniej wstydliwy i podchodzę bliżej do fotografowanych postaciZamieszczone przez cood
czasami potrafię przywalić flashem prosto w oczy z 30cm. Sam tego nie lubię, ale takie życie gwiazd :P
też bym coś napisał z czystym sumieniem, ale nie mam czystego więc tylko podziękuję.Zamieszczone przez cood
pozdro!
Ostatnio edytowane przez 3SA ; 13-06-2007 o 14:33 Powód: zdjęcia usunięto z serwera :(
Widoczki robisz średnie reszta ciekawa.
Ostatnie dwa chym.. czy czasem nie przesadziłeś nieco z ustawieniami. O ile się nie mylę to technika ma zwiększyć rozdzielczość tonalną zdjęcia a tutaj wyszły jakies nienaturalne mocne fioletowe kolorki!?!
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Dzięki,Zamieszczone przez Zigi
co do HDR to masz rację. Przesadziłem celowo używając tone mappingu po to by uzyskać rysunkowy charakter. Faktem jest, że przejechałem z saturacją.
tamron 18-200mm f/3,5-6,3 macroZamieszczone przez MarcinekP