Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Skok ze spadochronem

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Skok ze spadochronem

Kiedys skok robiac licencje na pilota byl obowiazkowy , pozniej zrezygnowano z tego , dlatego , ze przy tych skokach zdazaly sie wypadki czesciej ( niekoniecznie smiertelne , przewaznie jakies urazy ) niz pozniej w trakcie latania zaszlaby koniecznosc skoku.
    nie ma aktualnie w programie szkolenia na PL - moze i szkoda.
    Podobnie kiedys byla w programie obowiazkowa akrobacja podstawowa, teraz nie.

Spadochrony kiedys tez byly inne - czasze w formie grzyba z ograniczona mozliwoscia sterowania . Dzisiaj jednak udaje sie dluzej utrzymac w powietrzu, troche sie leci , troche opada .Kontakt z ziemia byl twardszy , dzisiaj to mieciutkie przyziemienie w biegu , jesli wszystko przebiegnie tak jak nalezy.
    Problem w tym , ze czasem nie przebiega tak gladko.
    Ale fakt - jest pieknie.

kriss789
    Guest

Domyślnie Odp: Skok ze spadochronem

Skakałem raz w tandemie i po wylądowaniu od razu była chęć na więcej. Dodam, że mam lęk wysokości, ale jak przyszedł moment skoku to nie było strachu ani nic, może dlatego, że z wysokości 4000 m wszystko wygląda tak nierealnie. Może to być sposób na oswojenie swoich lęków, pewnie nie dla wszystkich, ale u mnie zadziałało. Nie wspominając o widokach, których nie da się z niczym porównać i są warte ceny, którą zapłacimy za skok.

Uprawnienia umieszczania postów