Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Inny numer seryjny na body i inny w Canon Eos Digital Info

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Inny numer seryjny na body i inny w Canon Eos Digital Info

Wszystko zależy co i jak się fotografuje. Niektórym zostały jeszcze nałogi z czasów analogów i cedzą poszczególne zdjęcia dość ostrożnie Ja sam, moim 30D, kupionym w 2007 roku jako nówka, do wiosny 2016 (przez ten czas było to moje jedyne body) zrobiłem o połowę mniej zdjęć, niż 7D2 przez półtora roku. Tyle tylko, że 30D fotografowało głównie krajobrazy i rodzinne imprezki a 7D2 robi sporo samolotów i to serią. Efekt taki, że 30D ma na dziś niecałe 20 tys. klapnięć, a 7D2 zbliża się do 40 tys. Jak się włączy serię, to klatki uciekają jedna za drugą. Przy krajobrazach nadal cedzę ostrożnie poszczególne ujęcia, długo dopieszczając kadr. Jak jadę fotografować w plener, to rzadko kiedy przywożę więcej, niż 100 zdjęć. Z samolotów za to najczęściej przywożę niestety fotek w tysiącach, z czego większość odpada w selekcji...
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Bywalec Awatar Yanc
    Miasto
    Manieczki

Domyślnie Odp: Inny numer seryjny na body i inny w Canon Eos Digital Info

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Przy krajobrazach nadal cedzę ostrożnie poszczególne ujęcia, długo dopieszczając kadr. Jak jadę fotografować w plener, to rzadko kiedy przywożę więcej, niż 100 zdjęć. Z samolotów za to najczęściej przywożę niestety fotek w tysiącach, z czego większość odpada w selekcji...
    O to tak samo jak ja, robię zdjęcia np. ptakom, po powrocie do domu ze zrobionych 300 uznaje że do pokazania nadaje się 5 A co do przebiegów, jakiś czas temu kupiłem body 60D, miało 4 lata i niecałe 1900 klatek przebiegu. Wygląd jak nowy. Facet dostał jako nietrafiony prezent. Do aparatu dostałem komplet papierów łącznie z fakturą zakupu. Tak że nie każdy aparat z małym przebiegiem jest podejrzany
    C6, C7DMkII, C60D, 17-50/2,8, 50-150/2,8, 50/1,8, 85/1,8, 150/2,8 Macro, 70-200L, 120-400, 430EX, S568

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów