Wywiązał się OT, szkoda, że nie rozmawiamy o tym co ważne, tzn o tym, co dalej.
Co do BW i sepii - w regulaminie nie było zakazu. W zabawie rawki przy publikowaniu zdjęcia autor określa co wolno robić ze zdjęciem, a co nie. Mógł więc też zakazać albo nakazać robić coś ze zdjęciem. Dotyczyło to też tego czy np. zabrania BW czy nie. Tu nie było zabronione.
Jeśli się taki obrazek komuś nie podoba to na niego nie głosuje. To proste. To istota głosowań.
Oczywiście.
oczywiście, po raz drugi
Czyli RAWki? Tylko tematyka plików inna (w sensie różnorodna).
OK, nawet o tym nie pomyślałem. Ale .. wiecie, że był kłopot z pozyskaniem plików? taka prozaiczna sprawa, nikt by bie pomyślał, że to problem.
Zobaczcie co w zeszłej edycji poszło z canona. Stare zdjęcie z niedzisiejszego body.
Mam wnioski po 3 konkursach, ale od kuchni to wygląda inaczej. I w efekcie to będzie odwrotnie niż postulujesz. Terminy trzeba będzie wydłużać. Logistyka. Są trzy fora i trzech prowadzących zabawę. Wystarczy że jednemu wypadnie coś i będzie miał zajęty wieczór, nie daje rady wystawić zdjęć i ankiety. Tu nieszczęśliwie wpadliśmy w okres świąteczno - noworoczny. I był choćby na C-B właśnie użytkownik, który prosił o przedłużanie terminu, bo brał udział 2x i chciał też trzeci, a wyjechał za granice. Pierwotnie myślałem, że godzinę po zakończeniu zbierania zdjęć (o 20-tej) będziemy wystawiali ankiety i nadesłane zdjęcia. Okazało się, że tak się nie da, że trzeba to robić w kolejny dzień.
Skłaniam się ku temu by etap pierwszy - zbierania zdjęć trwał 7-10 dni, dzień przerwy i ankieta 7 dni.
Nie poruszono kwestii przyznawania głosów. To też zmodyfikuję. Ale .. zastanówmy się bardziej nad tym, jakie konkursy mają być dalej.
Fora olympusclub i nikoniarze chyba chcą wrócić do wewnątrz forumowych RAWek, a ta na 3 fora tylko raz na jakiś czas.
Konsekwencja tego byłoby to, że tutaj będą RAWki raz na kwartał (powiedzmy), czyli do kwietnia cisza?
Chyba, że będą tu rawki tylko dla canonierów i ktoś tu poprowadzi taką zabawę w normalnym cyklu (czyli częściej niż raz na miesiąc).
Zastanówcie się nad innym konkursem. Jaki chcecie? Nie chcę narzucać, wolałbym by coś wyszło od Was.