Cytat Zamieszczone przez af-p Zobacz posta
Ponownie proponuję wprowadzenie warunku że wynikiem obróbki zdjęcia kolorowego ma być zdjęcie kolorowe. Mam nadzieję że będą pojawiać się "trudniejsze" do obrobienia zdjęcia aby uczestnicy mogli wykazać się pomysłem oraz umiejętnościami a nie gdy nie mogą poradzić sobie z kolorem uciekają w sepię czy cz-b.
Zdecydowanie się nie zgadzam, kryterium nie powinno być radzenie sobie z kolorem. Kryterium powinno być, czy uzyskano ciekawe zdjęcie czy nie. Jak pokazuje poprzednia seria dla wielu ciekawsze okazało się zdjęcie w sepii.

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
Jeszcze takie spostrzeżenie, nie warto głosować spoglądając na obrazki na stronie CB. Lepiej ściągnąć paczkę i polukać osobno na ekranie.
Bez tego też trudno porównać z pozoru podobne do siebie zdjęcia, ale odległe w ankiecie. Ale jak się je zestawi jedno obok drugiego to widać, że jedno
jest bardziej dopracowane w szczegółach, lub ma lepiej obrobiony jakiś fragment.

Co do kolejności to powinna być wg. przysyłania lub losowa, a nie np. po nickach (nie wiem jak jest teraz), bo podejrzewam, że przy takiej liczbie zdjęć z dwóch podobnych więcej głosów będzie miało to na początku listy.

A co do kontynuacji konkursu to jestem za, ale może bardziej różnorodne tematy. Teraz były trzy krajobrazy, a mogłoby być każde inne na forum pojawiają się też portrety, ptaki, samoloty, robale, ...