Zobacz wyniki ankiety: Które zdjęcie sie najbardziej podoba - RAW 3

Głosujących
16. Nie możesz głosować w tej sondzie
Ankieta wielokrotnego wyboru
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Konkurs popRAWka na 3 fora :) - głosowanie, konkurs 3, ostatni w cyklu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Konkurs popRAWka na 3 fora :) - głosowanie, konkurs 3, ostatni w cyklu

Cytat Zamieszczone przez af-p Zobacz posta
    Ponownie proponuję wprowadzenie warunku że wynikiem obróbki zdjęcia kolorowego ma być zdjęcie kolorowe.
    Dlaczego ? Zrobienie przyzwoitego obrazka B&W w ciekawej wersji może być niezłym wyzwaniem. Co do prostowania zdjęć, zgadzam się, jak można to należy jakoś to poprostować.

Dlaczego nie mamy komentować ? Uważam, że należy, przecież to nie "milcząca" wystawa tylko dyskusyjna galeria.

--- Kolejny post ---

Praca nr 26, także mnie zastanowiła, ale szczerze, nie oddałem na nią głosu, były ciekawsze. Moim zdaniem zmarnowany obrazek.

Jeszcze takie spostrzeżenie, nie warto głosować spoglądając na obrazki na stronie CB. Lepiej ściągnąć paczkę i polukać osobno na ekranie.

Kolejność prac pewnie jest według przesyłania, ale późniejsze prace wydają mnie się bardziej przemyślane, to taka dygresja po cyferkach w moim zagłosowaniu.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 09-01-2018 o 08:08

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Konkurs popRAWka na 3 fora :) - głosowanie, konkurs 3, ostatni w cyklu

Cytat Zamieszczone przez af-p Zobacz posta
    Ponownie proponuję wprowadzenie warunku że wynikiem obróbki zdjęcia kolorowego ma być zdjęcie kolorowe. Mam nadzieję że będą pojawiać się "trudniejsze" do obrobienia zdjęcia aby uczestnicy mogli wykazać się pomysłem oraz umiejętnościami a nie gdy nie mogą poradzić sobie z kolorem uciekają w sepię czy cz-b.
    Zdecydowanie się nie zgadzam, kryterium nie powinno być radzenie sobie z kolorem. Kryterium powinno być, czy uzyskano ciekawe zdjęcie czy nie. Jak pokazuje poprzednia seria dla wielu ciekawsze okazało się zdjęcie w sepii.

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Jeszcze takie spostrzeżenie, nie warto głosować spoglądając na obrazki na stronie CB. Lepiej ściągnąć paczkę i polukać osobno na ekranie.
    Bez tego też trudno porównać z pozoru podobne do siebie zdjęcia, ale odległe w ankiecie. Ale jak się je zestawi jedno obok drugiego to widać, że jedno
    jest bardziej dopracowane w szczegółach, lub ma lepiej obrobiony jakiś fragment.

Co do kolejności to powinna być wg. przysyłania lub losowa, a nie np. po nickach (nie wiem jak jest teraz), bo podejrzewam, że przy takiej liczbie zdjęć z dwóch podobnych więcej głosów będzie miało to na początku listy.

A co do kontynuacji konkursu to jestem za, ale może bardziej różnorodne tematy. Teraz były trzy krajobrazy, a mogłoby być każde inne na forum pojawiają się też portrety, ptaki, samoloty, robale, ...

Uprawnienia umieszczania postów