Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: 50mm jakie kupić dylemat

Uzależniony

Domyślnie Odp: 50mm jakie kupić dylemat

Aby skalibrować Sigmę 18-35mm , kupiłem docka i mam go do dziś. Po kalibracji najpewniej się czuję z AF tego szkła. Sigmy 50mm nie kalibrowałem dockiem i myślałem, że nie będzie potrzebna żadna ingerencja w działania AF tego obiektywu z mojej strony. Ale w końcu w korpusie użyłem mikrokalibracji i wpisałem wartość +7 dla tego obiektywu. Ale z moim aparatem wszystkie szkła mają ustawioną dodatnią mikrokalibrację, więcej tu: http://www.canon-board.info/pierwsza...szkiel-104968/

Kupując Sigmę nie nastawiałbym się na to, że nie będzie potrzebna żadna kalibracja. Często jest ona potrzebna nawet w przypadku obiektywów systemowych.

Natomiast plotki o nowym 50mm obiektywie Canon'a też słyszałem i jestem ciekawy jak się uda

Dopiero zaczyna

Dzis wziolem na warsztat moje wszystkie szkla canona 135 f2 L canona 85 .18 i sigme 35mm art i wydrukowalem plansze do rwgulacji af , chcialem z ciekawosci sprawdzic celnosc . Choc wiem ze taka plansza jest malo miaro dajna ale zawsze jakes info da , mialem problem z ustawieniem rowno co do planszy aparat na statywie ale wiekszosc z szkiel bylo na 0 wiec chyba jest ok w tym i sigma 35mm ale jak bede mial chwile to wzuce zdjecia z wszystkich szkiel

Dopiero zaczyna

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	hjguyuh.jpg
Wyświetleń:	17
Rozmiar:	342,7 KB
ID:	324 to sigma 35 art na przyslonie 1.4 drugie zd tez jest na 1.4 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0214.jpg
Wyświetleń:	17
Rozmiar:	285,5 KB
ID:	325

na planszy jak widac jest z lewej ostrzej na 5 a z prawej . na ugre leci ostrzej . czy tak to normalne ??

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów