Czekam na wiesci na PW lub mail. Niestety nic jeszcze do mnie nie dotarlo.

Co do Pentacona to Pan na Czapskich wycenil przeglad i naprawe obiektywow na 300zl w sumie 150 za aparat i 150 za dwa obiektywy. Nie wiem czy to duzo czy nie jeszcze sie namyslam. Za to ocenil stan Penatcona na bardzo dobry jak na swoje lata bo podobno jest z lat 60 i jakna ten wiek to prawie nieuzywany i oplaca sie go rewitalizowac bo jeszcze chwile posluzy :-). Niestety moje ukochale laboratorium powiedzialo ze filmy wywola bez problemu ale niestety z odbitek z formatu 6x6 nici i musze szukac innego labu ktory ma przystawke do skanowania szerokich filmow. Chlopaki wiec jak cos wiecie o takim labie to dawajcie znac!!! Ewentulanie bede sie prosil Czornyja :-) zeby pomogl. Ewentulanie mysle juz o kupnie skanera ze wzgledu na olbrzymia ilosc klisz tych ze slaska. Zabawy na lata :-)

Musze sie udac do Muzeum Fotografii i pogadac z jedna Pania bo dowiedzialem sie ze warto zakonserwowac te szklane negatywy. Oni podobno wiedza jak to zrobic.

Pozdrowki i dzieki wszystkim za dotychczasowa pomoc. Oczywisce usmiecham sie o jeszcze!!!

Pozdrowki