Pokaż wyniki od 1 do 10 z 271

Wątek: Czy nadchodzi zmierzch lustrzanek ?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Czy nadchodzi zmierzch lustrzanek ?

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Ja bym tytułowe pytanie zmienił na: "czy nadchodzi zmierzch Panasonica, że musi sponsorować takie artykuły?"
    Chętnie za to zobaczę wyniki finansowe działu foto czcigodnego sponsora za ostatnie 8 lat (bo już chyba tak długo próbują przebić mur głową).
    Dokładnie .
    Panas w dziedzinie foto ma jakiś śladowy udział w rynku także ich wynurzenia bardziej przypominają przedśmiertne drgawki niż jakieś rzeczowe przewidywania co do przyszłości.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-12-2017 o 01:42
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Czy nadchodzi zmierzch lustrzanek ?

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dokładnie .
    Panas w dziedzinie foro ma jakiś śladowy udział w rynku także ich wynurzenia bardziej przypominają przedśmiertne drgawki niż jakieś rzeczowe przewidywania co do przyszłości.
    Myślę, że w ogóle m4/3 padnie w najbliższych latach. Dla entuzjastów i profesjonalistów ta matryca jest za mała. Dla "pstrykaczy" taki system jest zbyt skomplikowany - rzadko kupią coś więcej niż obiektyw kitowy. Co ciekawsze zdjęcia tymi aparatami robią tylko ambasadorzy marki, najczęściej już zaprawieni w boju fotograficznym. Osobiście jestem pełen sympatii do wszystkich marek fotograficznych, ale jakoś nie wróżę im spektakularnego sukcesu.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Szybciej jest zmieniac punkty niz przekadrowywac?
    Przy małej głębi zarówno jedną jak i drugą metodą, przy tego typu obiektach, czasami trudno nadążyć
    Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    dla szybko poruszajacych sie obiektow jest Servo
    Fajne przy obiektach fotografowanych z trochę większej odległości, najlepiej zoom-em L i @f4

Na razie zostaję przy dSLR canona, ale wspomniane Sony ma coraz ciekawsze rozwiązania.
    Miłego dnia
    moja www

Uprawnienia umieszczania postów