Na optycznych awaria. Możesz w skrócie powiedzieć o co chodzi? Jaki zmierzch lustrzanek skoro kolejne nowosci sa szeroko komentowane na świecie?
U mnie optyczni działają.
Chodzi mi o to, że zebrano w jednym artykule dotychczasowe sukcesy projektantów bezluster, bez marketingowej euforii a'la Sony.
To są fakty, z którymi trudno polemizować.
Mam wrażenie (albo nadzieję), że kompletacja 6DII i kilka ostentacyjnych ograniczeń tego body to przygotowanie klienteli pod nowy bezlusterkowiec FF Canona.
Canon bez problemów mógł wyposażyć to body "na bogato" nie szkodząc segmentowi pro a tego nie zrobił.
Zakładam, że tych ograniczeń w nowym bezlusterkowcu nie będzie. Tym samym dostaniemy poręczny korpus FF pod posiadane obiektywy EF ale bogato nasycony funkcjami typowymi dla bezlustra no i piękny obrazek jak to u Canona.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Taaa, zmierzch lustrzanek. Skoro są takie złe to dlaczego robi się nimi najlepsze zdjęcia: https://www.optyczne.pl/11831-news-F...artfonami.html oraz Top 25 Photos on Flickr in 2017 From Around The World | Flickr Blog ?
P.S. Dlaczego uważacie lustro za "ograniczenie techniczne"? Czy OVF będzie działał bez niego lepiej, bądź da to się zrobić jakoś nowocześniej?
P.S. Ja wiem, że EVF ma pewne zalety, ale ja wole tradycyjny analogowy OVF. Zestaw zalet i wad tego drugiego mi bardziej odpowiada.
Ostatnio edytowane przez luso ; 16-12-2017 o 19:45
Canon: Mogiem ale nie kcem. SONY: Nie chcem ale muszem.
To tylko Twoja opinia nie poparta niczym. Moja jest akurat odwrotna, bo uważam, ze wyposażony 6D2 zabiłby 5d4. W skali globalnej ludzie zajmujący się fotografią zawodowo olewali już 5d3 i masowo (masowo np. w sensie chińskim i ogólnie azjatyckim) kupowali 6D. Jakże mogłoby komuś nawet przyjść do głowy, że byłoby inaczej z 6d2?
A czy Canon robi sobie dobrze starają c się utrzymać na wysokim poziomie zarówno cenę jak i sprzedaż droższego profejonalnego modelu 5d4 to już inne pytanie, bo to może się mimo wszystko nie udać. Canon ma nadzieję, że forumowe ględzenie ne dociera do większości rynku 6d2 i stworzone przez lata przez Canona parcie na FF zakończy się dla wielu zakupem 6d2.
Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 17-12-2017 o 19:45
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.