Pokaż wyniki od 1 do 10 z 271

Wątek: Czy nadchodzi zmierzch lustrzanek ?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Czy nadchodzi zmierzch lustrzanek ?

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Istnieje takie niebezpieczeństwo Ale jestem jego świadom i powoli redukuję EF/EF-S w kierunku EF-M. Dodatkowo przyszłość EF-M jest niejasna w kontekście bezlustra FF, ale i tak zakładam najgorszy wariant i wcale mnie to nie przeraża.
    Mój zestaw EF już jest zamknięty, mam wszystko co chce i więcej już nie potrzebuje w bliżej nieokreślonym czasie - tyle, ze bez 100-400 wypełnia on całe BP300 i trochę waży
    EF-M mogło by kusić a dokup to lub tamto

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Przy założeniu, że ma to być zestaw amatorski, jest wszystko co trzeba, choć przyznaję niewiele. Mi wystarcza wspomniany, bardzo dobry zresztą 11-22. Jestem zachwycony 28/3.5 do tego stopnia, że przestałem prawie używać 22/2 i zastanawiam się powoli nad jego sprzedażą. Ale fakt, to jest mój wysoce subiektywny punkt widzenia, nie potrzebuję jasnych stałek np. 1.4, zresztą nigdy ich się nie spodziewałem w tym systemie.
    22/2 bardziej dlatego, że jest malutki i jest to odpowiednik czegoś ulicznego, choć wolałbym coś pokroju 18/2(.8). Mnie interesuje maleństwo co może być zawsze zabrane, z jednym obiektywem (zmiana obiektywów rozleniwia, zabija kreatywność i dodatkowo powiększa zestaw).
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 09-01-2018 o 17:52

Uprawnienia umieszczania postów