wszystko fanie, tylko jesli nasza ulubiona firma zrobi sensowne bezlustro FF to wyceni go na poziome 5DIV i jakoś nie widze aby przy takiej cenie mogło byc czym popularnym, a jeśli zrobi bezsensowne w niskiej cenie to niska cena przekona przekonanych i poczatkujących. tanio juz było jak to mawiają u mnie na wsi
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Ja bym tytułowe pytanie zmienił na: "czy nadchodzi zmierzch Panasonica, że musi sponsorować takie artykuły?"
Chętnie za to zobaczę wyniki finansowe działu foto czcigodnego sponsora za ostatnie 8 lat (bo już chyba tak długo próbują przebić mur głową).
jeszcze mi sie przypomniało że właściwie mam w domu bezlustro - nikon 1 - ideał wagi, z wyborem optyki już troche gorzej - podwojny kit, jasna portretowka, supertele, nawet nie wiem czy system ma uwa (chyba ma) - ale zupełnie fajne - pstryknąc coś dokumentalnego lub u cioci na imieninach ale do zdjec jakie robie raczej sie zupelnienie nie nadaje - na razie nie widze zmierzchu lustrzanek - zobaczcie ostatnie premiery nikona D500 i D850 geba sie sama śmieje z zadowolenia jak na patrzysz na takie maszynki.
a i jeszcze dodam m4/3 umrze przed lustrzankami FF.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 16-12-2017 o 22:07
Jestem szumofobem
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
ja nie oceniam co kto i dlaczego, stwierdzam tylko że nie należy sie spodziewac sprzetu pro w cenie entry level (np. 6DII lustrzanka kategorii entry level w cenie 9000 na dzień dobry) to bezlustro bedzie droższe plus pełnoklatkowe obiektywy ze swoja ceną zdecydowanie beda wpływac na popularnosc takiego sprzetu - na razie kazdy oczekuje i wzdycha ale przy kasie w kolejce po paragon bedzie nas mniej niz wiecej
Ostatnio edytowane przez jaś ; 16-12-2017 o 23:55
Jestem szumofobem
Znacznie bardziej od wysokiej ceny obawiam się marnej kompletacji i bylejakości. Canon ma takie tendencje - coś zostawia na przyszłość, coś wsadzi z niższego modelu itp.
Ten akurat sprzęt, po który nie sięgną pro może być porządnie i na maxa dopakowany przyzwoitymi komponentami: sensor, procesory, gniazda i inne wodotryski. Liczę, że samuraj, który kierował projektem 6DII jest już po harakiri lub "rozwija" xxxxD.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200