@
kmeg czy ty fociłeś sony? Co z tego, że canon jest reporterski skoro ma tylko 19 punktów af i 8 klatek na sek a mydelniczka sony 175 chyba i strzela 10 klatek? Wolisz ideologię czy technikę? AF -c bije na głowę canona. Śledzenie to zupełnie inna bajka i baaardzo brakuje tego w c. Ma też inne zalety - obrazek, filmowanie, wagę, rozmiar. Ma też wady - bateria, evf ale to wystarczy, że nie kupisz i problemu nie masz jak Ci nie pasuje. Ja spróbowałem i po 2 latach wiem, że pasuje mi ta zmiana.
Reasumując zgadzam się - dla lustrzanek jest nie zmierzch tylko przedpołudnie. Dyskusja bez sensu. Ja mam i to i to. Znam różnice z własnej praktyki. Nie mam szans w dyskusji z osobami znającymi temat z opinii w sieci i z własnych wyobrażeń bo tacy ludzie wiedzą zawsze najwięcej i najlepiej. Ciekawe ile z tych osób spotkam za jakiś czas na forach bezlusterkowych. Kilku takich już tam jest. Między innymi ja. Dwa lata temu byłem taki sam jak Wy ;-)
Pięknych zdjęć Wam życzę. Ja na nie nie mam szans bo w jednym moim aparacie brakuje lustra a obiektywy z firmy od tv nie nadają się do focenia to chociaż Wy zróbcie a ja będę podziwiał :-)