Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
w uchwycie na pewno, ale zakladam, ze to zrobiles swiadomie. niemniej to jest porownanie miedzy zupelnie innymi aparatami. chcesz miarodajne porownanie: wez 200D + 18-55. albo Sony, ktore da sie trzymac w rece i ma baterie starczajaca na wiecej niz 100 zdjec.... a... sorki, takiego bezlusterkowca nie ma

pod wzgledem jakosci optycznej? na pewno. 18-55 STM na glowe bije tego 16-50

czemu C10-22 a nie C10-18?
lzejszy, lepszy optycznie... i duzo tanszy.

pokaz jakies porownanie.

jestem sklonny uwierzyc w to, ze wersja Sony jest lepsza. ale to nadal nie jest kolo jakosci, jaka by mnie osobiscie interesowala.
Wiesz co zanim podejmiesz się polemiki z czyimś postem przeczytaj ze zrozumieniem to co cytujesz. Potem ochłoń i dopiero pisz. Odsyłam do mojego posta źródłowego - pominąłeś pierwsze zdanie, które jest kluczowe.

Reszta też kompletne ble ble ble
No dlaczego nie porównałem s10-18 do c10-18? Może dlatego, że należy porówntwać szkła o podobnym świetle? No tak ale przecież nie załapałeś co ja porównywałem w cytowanym poście....
A teksty typu 100 zdjęć albo że sìę nie da trzymać..... to jak nikoniarze mówią że w c jest szum gorszy niż u nich w 2010 a dr uniemożliwia focenie ślubów haha. Głupie argumenty potwierdzają brak prawdziwych ;-)

@kmeg czy ty fociłeś sony? Co z tego, że canon jest reporterski skoro ma tylko 19 punktów af i 8 klatek na sek a mydelniczka sony 175 chyba i strzela 10 klatek? Wolisz ideologię czy technikę? AF -c bije na głowę canona. Śledzenie to zupełnie inna bajka i baaardzo brakuje tego w c. Ma też inne zalety - obrazek, filmowanie, wagę, rozmiar. Ma też wady - bateria, evf ale to wystarczy, że nie kupisz i problemu nie masz jak Ci nie pasuje. Ja spróbowałem i po 2 latach wiem, że pasuje mi ta zmiana.

Reasumując zgadzam się - dla lustrzanek jest nie zmierzch tylko przedpołudnie. Dyskusja bez sensu. Ja mam i to i to. Znam różnice z własnej praktyki. Nie mam szans w dyskusji z osobami znającymi temat z opinii w sieci i z własnych wyobrażeń bo tacy ludzie wiedzą zawsze najwięcej i najlepiej. Ciekawe ile z tych osób spotkam za jakiś czas na forach bezlusterkowych. Kilku takich już tam jest. Między innymi ja. Dwa lata temu byłem taki sam jak Wy ;-)

Pięknych zdjęć Wam życzę. Ja na nie nie mam szans bo w jednym moim aparacie brakuje lustra a obiektywy z firmy od tv nie nadają się do focenia to chociaż Wy zróbcie a ja będę podziwiał :-)