-
Odp: Czy nadchodzi zmierzch lustrzanek ?
Ogólnie odpowiem bo nie umiem na tel selektywnie cytować.
Podstawowe przegięcie to porównanie foty ze smartfona do foty z bezlustra. Czyli mamy albo super fotki z dslr albo nędzną dokumentację ze smartfona lub bezlustra? Niewiedza czy manipulacja? ;-) Są bezlustra, które dadzą lepszą jakość niż 5d, podobną, nieco słabszą itp. Do wyboru do koloru :-)
Nie znacie nikogo, kto przeszedł na bezlustro a te 20-30-40% straconego przez dslr rynku to co? Ile musi się sprzedawać bezluster abyście zauważyli, że jednak świat się trochę zmienił? :-) Wejdźcie na forum kkm to poznacie mnóstwo osób, którzy zamienili sorzęt a że siedzicie tutaj w towarzystwie wzajemnej adoracji to wiecie co wiecie ;-)
Ja absolutnie nie twierdzę, że bezlustro to zawsze najlepszy wybór. Mam inne zdanie od kilku lat - lustrzanka to nie zawsze jest najlepszy wybór i coraz częściej nie najlepszy i nie najlepszy dla coraz wiekszej grupy osób. I mówię tu o prawdziwych zdjęcuach a nie o fotce ze smartfona. Trudno mi uwierzyć, że można tego nie widzieć ale skoro tak twierdzicie to może i można...
Ja nikomu też nie bronię noszenia 10kg zamiast np. 6 czy 5. Ja tylko będąc w górach często widzę jak ten ciężar naprawdę nie przeszkadza :P Ja też tak twierdziłem wiele lat więc wiem jak to jest ;-)
Uprawnienia umieszczania postów