Napisałem co napisałem. Każdy może to sobie przeczytać. Nie wycofuje się z tego!!!
A jak widać nie macie nic do dodania, merytoryczność to tylko poza. "pierwsze EIZO...", znaczy były i kolejne. Cóż, każdy, każdy zmysł ma swoich "adiofili".
Ponieważ dE w przestrzeni CIELab nie powinna być już tajemnicą, każdy mógł sobie sprawdzić jak to widzi, to teraz wróćmy do monitora z początku tematu, przeforsowanego z gamma 1.8 na gamma 2.2 przy pomocy profilu icc z https://monitory.mastiff.pl/images/certyfikat_colortuned_ea275wmi-ct_161117.png - "maksymalny błąd krzywej tonalnej dE=0,31". Żaden ze współczesnych monitorów sRGB przy profilowaniu pod sRGB nie będzie miał tak mocno poodginanych krzywych tonalnych.

Gorzej jak ten przejaw "geniuszu" ktoś weźmie na serio. Ignorancja polana sosem trudnych i fachowych słówek jest dalej tylko stekiem bzdur.
kmeg, dla mnie jesteś "profesjonalistą". Dodatkowo nie ma w tym co pisałem trudnych i fachowych słówek. Celowo ich unikałem, czyli kim jesteś jeszcze? Ciągnięcie dalej dyskusji w tym kierunku to tylko wycieczki adpersona, które już zacząłeś. Nie zamierzam jej dalej w tym kierunku kontynuować.