Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: co na początek do 350d???

Początki nałogu Awatar bruckner
    Miasto
    Opole

Question co na początek do 350d???

Witam.
    Niedługo kupuję sobie 350d i zastanawiam się jaki kupić drugi obiektyw (oprócz kita):
    EF 50/1.8
    Sigma 70-300 APO DG

nie mogę kupić dwóch naraz, z braku kasy, stąd moje rozważania.
    Proszę o waszą podpowiedź..
    Z góry dziękuję:smile:
    Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw :cool:
    Fotki Digart
    FOTOblog

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Musisz sam rozważyć czego Ci brakuje! Ale moim zdaniem kup sigmę - 50'tke na razie zastąpi Ci kit.

Miasto
    Opole

Domyślnie

Tak właśnie myślałem. dzięki. Chociaż jest taka opcja że na stalce najlepiej się uczyć. nie jest tak łatwo jak na zoomie, że podjeżdżasz i skadrowane. i to mnie skłania w kierunku 50'tki. z kolei sigma to macro no i rozpiętość ogniskowych.
    a macro do 50'tki to wystarczy raynox'a kupić i Heja. więc nie wiem i mam cały czas mętlik w głowie... Uff
    Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw :cool:
    Fotki Digart
    FOTOblog

Dopiero zaczyna Awatar hocken
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

ja mam ten apart od 3tygodni. kupiel go z karta 1gb oraz gripem. i pierwsze co kupiem to bateria nastepnie torbe tulipana. teraz przymiezam sie do polara i obiektywu. ciezko wybrac a pieniadze latwo stracic. trzeba wiedziec jakie zdjecia chce sie robic aby pozniej byc naprwde zadowolonym.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

zobacz czego Ci brakuje. Mi brakowało zoomu więc kupiłem sigmę 70-300 apo...co do marco tej sigmy wiele się nie spodziewaj...teraz brakuje mi lampy więc kolejnym zakupem będzie 430.
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bruckner
    Witam.
    Niedługo kupuję sobie 350d i zastanawiam się jaki kupić drugi obiektyw (oprócz kita)...
    Jeszcze nie masz aparatu z obiektywem "podstawowym", a juz myślisz o nastepnym?
    Najpierw pomyśl o karcie CF, dodatkowym aku, grip tez by się przydał (zwłaszcza, że to 350D). Moje typy: CF - Kingston niebieski 1GB, aku - zamiennik (bo drugi oryginał raczej nie warto), grip - raczej oryginał BG-E3

Kolejna sprawa, że w czymś trzeba ten sprzęt nosić, więc pomyśl o jakieś torbie/plecaku lub chociaż futerale. Mój typ na początek: plecaczek Carena LO-8 http://sklep.fotojoker.pl/produkt.php?id=9471

Potem warto pomyśleć o jakimś urządzeniu umożliwiającym fotografowanie w trudniejszych warunkach oświetleniowych. Do wyboru: statyw lub porządna lampa błyskowa, a najlepiej obie te rzeczy :-) Moje typy:
    - statyw FT-6101 lub FT-666 dostepne np.
    http://funsports.pl/f-default-f.htm
    http://www.abitus.pl/sklep/main.php
    - lampa 430EX. dostępna wszedzie :-)

No i jak juz będziesz zaopatrzony we wszystkie wyzej wymienione akcesoria, to rób zdjęcia i wtedy sam przekonasz się czy i jaki ewentualnie potrzebujesz dodatkowy obiektyw ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Jeszcze nie masz aparatu z obiektywem "podstawowym", a juz myślisz o nastepnym?
    Najpierw pomyśl o karcie CF, dodatkowym aku, grip tez by się przydał (zwłaszcza, że to 350D). Moje typy: CF - Kingston niebieski 1GB, aku - zamiennik (bo drugi oryginał raczej nie warto), grip - raczej oryginał BG-E3
    to wszystko mam już zaplanowane i wliczone w koszty aparatu.
    Nie wliczyłem tylko obiektywu. Mmimo wszystko dzięki.
    Pozdrawiam serdecznie
    Fotki Digart
    FOTOblog

Miasto
    Opole

Domyślnie

EOT dzieki już wiem
    Fotki Digart
    FOTOblog

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bruckner
    to wszystko mam już zaplanowane i wliczone w koszty aparatu.
    Nie wliczyłem tylko obiektywu. Mmimo wszystko dzięki.
    Pozdrawiam serdecznie
    No to bardzo dobrze 8)
    A więc już teraz całkiem serio: nie kupuj na początku drugiego obiektywu.
    Porób zdjecia KITem i zobaczysz, czego Ci brak.
    Gdy dojdziesz do wniosku, że KIT jest za ciemny lub nie będzie Ci odpowiadała jakość produkowanych przez niego obrazów - dokupisz 50/1,8.
    Jeśli odczujesz potrzebę "większego zbliżenia" - kupisz Sigmę 70-300.
    A moze się okazać, że zapragniesz całkiem czegoś innego, np. szerszego kąta i kupisz jako drugi obiektyw od 10-12mm.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Opole

Domyślnie

o 10-22 nie mam co marzyć. interesują mnie raczej portrety, a jasne szkiełko się przyda. dzięki z odpowiedź.
    pozdrawiam
    Fotki Digart
    FOTOblog

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów