Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Najlepszy compact Canona do 6 Mp????

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

G5?
    Power: Off to Record Lens extension 4.2
    Auto Focus LAG Wide angle 0.7 - 0.9
    Auto Focus LAG Telephoto 1.0 - 2.2

tia...

a poza tym spore bydle.

jak kompakt to kompakt, a to jest kawal aparatu...

teraz bieda z kompaktami, bo producenci doszli do kretynskiego wniosku, ze ci ktorzy nie maja ochoty dzwigac kilogramow sprzetu, napewno tez brzydza sie RAWem... wiec ostatni S - S80 tez nie ma, co jest parodia....

Z canona to A610, S3 (mila rzecz stabilizowany zoom 420 mm) albo malenstwo ze stabilizacja ixus 800, (mila rzecz miec aparat zawsze przy sobie).
    Te 2 ostatnie narazie paranoicznie drogie, bo nowosci, wiec pewnie ceny spadna.

Domyślnie

a ja chwalę sobie "nabytek" torebkowy dla żony, S-50, mały i zapłaciłem za niego grosze.
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Hmm.Nie wiem ale moze mi sie tylko wydawalo, ze w watku chodzilo o wskazanie najlepszego a nie tego, ktorego jest sie w posiadaniu ;-)

Sam jestem ciekaw co byscie powiedzieli na porownanie G5 z s2IS plusem dla ISa jest to, ze nowego mozna jeszcze dostac a G5 raczej nie - jak wyglada sprawa jakosci fot i wogole samego sprzetu .
    Chetnie poczytam cos w tym temacie.
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar
    Sam jestem ciekaw co byscie powiedzieli na porownanie G5 z s2IS ...
    Nie ma oczym gadać, G5 miażdży IS'a gorącą stopką i RAW'em, a na dokładkę ma jaśniejszy obiektyw i większą matrycę.
    IS jest dla ZOOMiarzy
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 05-06-2006 o 08:27
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

oj jest o czym gadac... goraca stopka i raw sa przez przecietnego uzytkownika mozliwosciami uzywanymi bardzo rzadko... A IS caly czas sie przydaje (podobnie jak jasny obiektyw :-D)...
    I zoom tez sie przydaje...
    Ludzie kupujac kompakta chca miec uniwersalnosc dlugiego zooma, i akceptuja strate jakosci... a co do rawa.. to badania marketingowe sa nieublagane... nikt go nie uzywal i nikt go nie chce (joke - ja sam placze ze sie uparli ine dawac rawa do kompaktow).
    Ogolnie chodzi o to ze oczekiwania i zdolnosci kompromisu sa zupelnie rozne u uzytkownikow lustrzanek i uzytkownikow kompaktow... ci pierwsi zadaja jakosci bez kompromisu, ci drudzy chca miec uniwersalny aparat bez noszenia kilogramow.
    Aha... mialem G - bardzo mily aparat, ale powtarzam S2 i S3 sa szybsze, znacznei szybsze... w codziennym robieniu zdjec rodzinnych 1.5 sek ostrzenia i 5 sek wyciagania ryjka to meka.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zic
    oj jest o czym gadac... Ogolnie chodzi o to ze oczekiwania i zdolnosci kompromisu sa zupelnie rozne u uzytkownikow lustrzanek i uzytkownikow kompaktow...
    Oczywiście masz rację, ja patrzę na sprawę z pktu widzenia użytkownika lustrzanki, więc dlatego mam takie zdanie jakie mam :-)
    Co do wad G5 to faktycznie zgodze się, że jest powolny (zwłaszcza w porównaniu z lustrem) oraz dorzuciłbym trochę za wąski obiektyw (jest eqv. 35mm a dużo lepiej byłoby gdyby był od 28mm).
    Z drugiej strony S2/S3 nie mają dla mnie żadnych zalet. Nawet argument gabarytów odpada, bo ich masa i rozmiary są praktycznie identyczne z G3/G5
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aux
    Jak w temacie. Jaki obecnie jest nalepszy?
    S2 IS.
    W G5 jest raw i zewnt. lampa, jednak nie ma tak wszechstronnego obiektywu i trybu kamery, która z Sandisk Extreme III wymiata! O stabilizatorze nie wspomne...
    Nie ma róży bez kolców: z S2 IS dostajesz przeostrzone zdjęcia, shutter lag.

Podsumowując: Jeśli ma to być aparat typowo rodzinny, urlopowy, imprezowy to S2 IS to optymalny wybór.
    Jeśli nie potrzebujesz zakresu ogniskowych pomiędzy 140mm (koniec G5) a 432mm (koniec S2 IS) to do wyboru G3, G5.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów