Znalazłem taki zestaw za 3389 zł - cashback 430 złLINK. Jutro będę oglądał.
--- Kolejny post ---
Kiepsko by było na początku taką wtopę zaliczyć![]()
Znalazłem taki zestaw za 3389 zł - cashback 430 złLINK. Jutro będę oglądał.
--- Kolejny post ---
Kiepsko by było na początku taką wtopę zaliczyć![]()
Więc tak. Brałem w rękę 200D, 750D oraz 800D i są małenie wygodnie w ręku, chyba że gripa i będzie ok ale dłonie mam raczej przeciętne, szczupłe. Miałem natomiast okazję zobaczyć 80D i pasuje idealnie!!! W związku z tym pomyślałem żeby się nie śpieszyć i dozbierać na body 80D za ok. 4300 zł + Canon 50 mm f/1.8 EF STM za ok. 470 zł. Kitowy obiektyw będzie słaby chyba
. Potem z racji kwoty dokupię jeszcze Sigma ART 18-35mm f/1.8. I to tak na początek. Tak jak wspominałem chcę już w miarę dobry zestaw a budżet jak mus to mus. Dodam że z zawodu jestem grafikiem komputerowym więc fotki będą przechodzić korekcję barwną w Lr, Ps i dodatkowo z czasem monitor sRGB CS230 a najlepiej CS2420 Adobe RGB. Co myślicie?
Kit 18-55mm stm też jest całkiem niezły, ale ciemny.
Widzisz, mówiłem ze jak weźmiesz do ręki to może być obrót sprawy o 180 stopniWidzę że już decyzja podjęta tak że nie będę dalej mącił w głowie. Monitor EIZO CS2420 mam, używam i jest ok
![]()
Canon EOS R, Canon 6D, 14mm 2.8, C35L, C24-70L 2.8 II, C135L, 4x600RT, adapter RT-EF
W ostatnim czasie czytałem wasze posty w serwisie i uznałem, że po co kupować i za jakiś czas zmieniać puszkę. Mam! C6D! Jest magia! Kupiłem używkę. Mam też szkło C50 STM. Nie spodziewałem się na początku tego postu, że tak się może potoczyćale warto było
DZIĘKUJĘ!!