Practica, SchneiderGruppe - 85 pln
lewe bez filtra![]()
Practica, SchneiderGruppe - 85 pln
lewe bez filtra![]()
20Dset
maj łeb...
O qurcze! Jesli nawet na KITcie przy UV takie roznice widac, to wyraznie musze sprawdzic moja (tania) UV-ke. nie sadzilem, ze przy tej jakosci szkla, UV-ka moze cos zaszkodzic. Jestem w szkoku!![]()
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
A nie mówiłem że do ochrony służy dekielek ?![]()
![]()
![]()
No, po tych zdjeciach to nawet ja jestem gotow porzucic klub milosnikow UVZamieszczone przez Krzychu
Ale musze to jeszcze doswiadczalnie obadac samemu.
Mnie bawi koleś na giełdzie w stodole, co tak usilnie namawia ludzi na te Praktiki, mowiąc że to B&W bo Shnajder robi, ta sama firma i tego typu bzdety - guzik prawda - mam też taki filtr i nie polecam. Sam producent nawet sie przyznaje, ze są to filtry gorszej jakości niż te B&W ,choć mosiężny gwint robi wrażenie![]()
![]()
ja niestety kupiłem, jak na takie pieniądze efekt jest tragiczny....Zamieszczone przez dzi
20Dset
maj łeb...
Dekielek dużo bardziej pogarsza jakośćZamieszczone przez Krzychu
![]()
![]()
A serio, to nie dziwi mnie to. Dziwi mnie tylko, że mam fotę zrobioną przez brudną, grubą szybę w samolocie (kawałek silnika) i jest super ostra. Lens to był Sonnar.
no ja niestety też, ale cóż... na szczęśćie mam bw tej samej średnicy i do niego sie doczepić nie moge...Zamieszczone przez Tytus
tytus opchnij go na allegro, dołóż z 50 zeta i kup jakieś Hoye shmc lub bw. Choć bez filtra jest najlepiej, to jednak w moich łapach po tyg bym miał rysy
opchnę go na pewno, póki co walę filrt UV, szkła w końcu mają powłokiZamieszczone przez dzi
a niebo, jak będzie mało niebieskie, to zapodam Polarka lub w PS podkręcę![]()
20Dset
maj łeb...
A ja mam inne pytanie. Jak Ci się udało w ciągu 30 sek odkręcić filtr i zrobić następne zdjęcie?Zamieszczone przez Tytus
![]()