Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 60

Wątek: Dzisiejszy Dziennnik - zatkało mnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Jak zdążysz przed delegalizacją prywatnych szkół przez władców IVRP :-) W końcu to co prywatne pewnie pochodzi od zgniłego liberała :-) :-) z którym trzeba walczyć do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej :-)
    I to jest jedyne prawdziwe niebezpieczeństwo... Ale rządy Milera czy Belci były dużo groźniejsze w tej kwestii. Zreszta, przecież prywatne szkoły tak samo podlegają lewiatanowi, poprzez kuratoria, programy minimalne, jakieś akredytacje...

Edit: dziwi mnie, że słowo "nacjonalista" nagle stało się pejoratywne. Przecież to jest komplement! Kim ma być minister w Państwie Polskim?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    dziwi mnie, że słowo "nacjonalista" nagle stało się pejoratywne. Przecież to jest komplement! Kim ma być minister w Państwie Polskim?
    Nagle

A minister w Państwie Polskim powinien być patryiotą a nie nacjonalistą, chyba ci pojęcia pomyliły.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

idealnie utrafiłem w koniec mojej edukacji na poziomie nazwijmy to "ogólnokształcącym". teraz prywatna szkoła wyższa i mam w czterech literach wszelkie widzimisie ministra giertycha i wykładowców którzy lubią ulewać ludzi dla zasady...

heh a lewica zrobiła sobie pikietę przeciwko giertychowi
    to jak żyję jedyna rzecz zrobiona przez lewostronnych ludzi
    która mnie ucieszyła:

http://wiadomosci.onet.pl/1317813,11,item.html
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Coś już napisał Awatar Trzaska
    Miasto
    Warszawa/Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    teraz prywatna szkoła wyższa i mam w czterech literach wszelkie widzimisie ministra giertycha i wykładowców którzy lubią ulewać ludzi dla zasady...
    http://wiadomosci.onet.pl/1317813,11,item.html
    tiaaa, w prywatnej to Cie faktycznie nikt nie obleje ...
    w końcu wiesz za co płacisz... smutne

Miasto
    Białystok

Domyślnie

nacjonalizm - postawa społeczno-polityczna i ideologia postulujące nadrzędność interesów własnego narodu
    słownik j.p. PWN.

Wg. Ciebie jakie interesy powinien minister przedkładać nad interes Polski?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

"Nacjonalizm- postawa społeczno-polityczna uznająca interes własnego narodu za nadrzędny wobec interesu grup społecznych, społeczności regionalnych czy wyznań religijnych...Według nacjonalistycznej interpretacji historii świat był i jest areną walk pomiędzy różnymi narodami, z których tylko najsilniejsze mają prawo do przetrwania...Nierzadko konsekwencją nacjonalizmu był antysemityzm, które to zjawisko należy jednak rozumieć z całą jego złożonością, zwłaszcza w odniesieniu do czasów przed drugą wojną światową..." itd., itd. nie chce mi się więcej przykładów przytaczać, no może jeszcze z tych mniej znanych to np. Hitler.

"jakie interesy powinien minister przedkładać nad interes Polski?"
    może właśnie interesy społeczeństwa a nie narodu, bo to właśnie trąci nacjonalizmem, kończę na tym nie będę się wdawał w dalsze dyskusje.
    Dla mnie EOT.

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Tomasz - zajrzyj do tegorocznego arkusza maturalnego z jezyka polskiego. w I czesci jest tekst pana Jana Nowaka-Jezioranskiego, ktory wyraznie przedstawia roznice miedzy nacjonalizmem a patriotyzmem.

link: http://slimak.onet.pl/_m/matury/matura_maj/A1_pol.pdf
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nastier, pan Nowak-Jeziorański nie jest dla mnie autorytetem i świetnie to co piszesz wpisuje się w trend kompromitowania słowa "nacjonalizm".

A te teksty o związku nacjonalizmu z antysemityzmem, to chyba właśnie z wyborczej przepisane. BTW. nacjonaliści Żydowscy też bywają antysemitami?

Edit: Spójrzcie na Konstytucję (nota bene knot prawny) - preambuła i pierwszy rozdział wyraźnie mówią o Narodzie Polskim, nigdzie nie ma mowy o społeczeństwie. Oczywiście pomieszanie pojęć w tym akcie jest całkowite, choćby w preamuble jest napisane:
    my, Naród Polski - wszyscy obywatele Rzeczypospolitej
    co jest śmieszne. Obywatele RP i Naród Polski to dwie różne rzeczy...

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

dla mnie jest i raczej nie znajdziemy w tej kwestii kompromisu

a trend kompromitowania nacjonalizmu nie zaczal sie ani dzis, ani 16 lat temu, tylko duzo wczesniej.

EDIT: co do Twojego editu, Tomasz, to calkowita zgoda
    Ostatnio edytowane przez nastier ; 06-05-2006 o 22:18
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A może byście politykierzy zmienili forum! rzygać sie chce od tych wszystkich politykierskich rewelacji. Proponuje oczyscic to forum z tego politycznego szamba. To forum dotyczy czegoś innego! tak więc proszę bez polityki! Niech nie psuje ona relacji kolezeńskich przez (jak tu pokazano) skrajnie różne poglady polityczne! Wzywam do zajecia sie tym do czego to forum zostało załozone! Zeby bez konsekwencji dyskutować o polityce najpierw należy do demokracji "dorosnąć". Tak więć ad-rem Panowie!

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów