Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Jasny i szybki obiektyw utrwalenia wydarzeń sportowych w hali

Widok wątkowy

Domyślnie Jasny i szybki obiektyw utrwalenia wydarzeń sportowych w hali

Witam,
    zakupiłem niedawno 7D mkII ponieważ ze względu głównie na sportową aktywność moich dzieci potrzebowałem szybkiego aparatu do robienia zdjęć głównie na halach sportowych (mniej lub bardziej doświetlonych).
    Pierwsze efekty z osprzętem który mam niezbyt dobre (EOS 7D Mark II + EOS 600D + EF50 1.8 + Tamron SP 70-300 F/4-5.6 VC + EFS 18-135mm F/3.5-5.6 IS + 568 EXII ). Widzę, że potrzebuję jaśniejszego i szybkiego szkła o mniejszym zakresie zooma. Zdjęcia robione głównie 18-135mm a większość z nich w okolicach ogniskowej 30-70mm. Stałka się nie sprawdza ze względu na zmianę odległości fotografowanych obiektów. Niewielką ale niestety nie pozwalającą na swobodne pstrykanie na stałej ogniskowej. Często muszę stać z jednym miejscu nie mogąc zmieniać swojej lokalizacji.
    Chcę kupić obiektyw relatywnie tani - może być dobra uzywka.
    Zatrzymałem się przy analizach na Tamronie SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC lub alternatywnie sigmie. Ale czytając opinie o problemach z ostrzeniem w używanych egz. analizuję dalej.
    Czy możecie polecić coś innego względnie może wypowiedzieć się ktoś kto ma doświadczenie z fotografowaniem w takich warunkach i takimi obiektywami?

Edit - istotne zwykle nie mogę niestety używac lampy błyskowej bo rozprasza to zawodników.
    Ostatnio edytowane przez Krzych_o ; 01-11-2017 o 13:13

Uprawnienia umieszczania postów