Witam,
zakupiłem niedawno 7D mkII ponieważ ze względu głównie na sportową aktywność moich dzieci potrzebowałem szybkiego aparatu do robienia zdjęć głównie na halach sportowych (mniej lub bardziej doświetlonych).
Pierwsze efekty z osprzętem który mam niezbyt dobre (EOS 7D Mark II + EOS 600D + EF50 1.8 + Tamron SP 70-300 F/4-5.6 VC + EFS 18-135mm F/3.5-5.6 IS + 568 EXII ). Widzę, że potrzebuję jaśniejszego i szybkiego szkła o mniejszym zakresie zooma. Zdjęcia robione głównie 18-135mm a większość z nich w okolicach ogniskowej 30-70mm. Stałka się nie sprawdza ze względu na zmianę odległości fotografowanych obiektów. Niewielką ale niestety nie pozwalającą na swobodne pstrykanie na stałej ogniskowej. Często muszę stać z jednym miejscu nie mogąc zmieniać swojej lokalizacji.
Chcę kupić obiektyw relatywnie tani - może być dobra uzywka.
Zatrzymałem się przy analizach na Tamronie SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC lub alternatywnie sigmie. Ale czytając opinie o problemach z ostrzeniem w używanych egz. analizuję dalej.
Czy możecie polecić coś innego względnie może wypowiedzieć się ktoś kto ma doświadczenie z fotografowaniem w takich warunkach i takimi obiektywami?
Edit - istotne zwykle nie mogę niestety używac lampy błyskowej bo rozprasza to zawodników.