czepiania sie ciag dalszy :-) czy lista zwyciezcow nie powinna byc czesciej aktualizowana?
czepiania sie ciag dalszy :-) czy lista zwyciezcow nie powinna byc czesciej aktualizowana?
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Proponowałbym zmiane tytułu tego topicu przez wypadnięcie jednego ze współzawodników (wiem, wiem czepiam się:P)
Osobiscie oddałem głos na 1. Z pierwszej tercji zdjecia widać, że z tego malca retor będzie :P
Co do 3. to czepiłbym się tego, że stópki są trzymane w "uścisku" kciuka i wskazującego palca. Jak dla mnie powinny być one "winiesione" na wewnętrznej części otwartej dłoni lub zrobione z poziomu łóżka. Wtedy, wydaje mi sie, byłby to 100% mistrz.
Ale dałem ciała, niestety sprawy służbowe sprawiły że nie mogłem wstawić zdjęcia
ale zrobiłem i tu jest link do niego
http://img346.imageshack.us/my.php?image=bobas9nq.jpg
No có pozostaje mi tylko obrac swojego faworytapozdr
![]()
Zaibatsu - sorki nie mozna było tego dalej odkładac.
Pozdro.
Może troszkę odświeżę temat i sprowokuję Was do jakiejś dyskusji nt. zamieszczonych przez nas fotek w temacie "Dziecko". Jak widać wszystkie foty są w konwencji monochromatycznej, co już na początek burzy jakiś taki stereotyp, że fotka dziecka powinna być kolorowa i radosna :-) Może jakaś dyskusja? Co Wam się w zamieszczonych fotach podoba, gdzie widać jakiś ciekawy pomysł, a może gdzie coś jest nie tak :-)
1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
Jeśli chodzi o moje zdanie, to może zacznę od ostatniego - przypomina mi zdjęcia pani Anne Gedds, która moim zdaniem jest mistrzynią w zdjeciach dziecięcych (ale ja jestem kobietą, więc inaczej mogę to odbieraćNiby seksistowskie stwierdzenie, ale coś w tym jest). Drugie możnaby zatytułować "Jak się bawię", pierwsze - tryptyk - "moje humorki". 2gie i 3cie zdjęcia są miejscami troszkę za jasne, pierwsze - trzecia fotka trochę nieostra.
W zasadzie każde zdjęcie jest bardzo dobrym ujęciem tematu "Dziecko".
No to ja tez sie powymądrzamzaczne od tyłu. Nr 3 fajne zdjęcie tyle, że "stópki" to taki straszny dziecięcy samograj, fakt robi wrażenie , kruchości, delikatności itd, ale jak juz napisalem dużo takich widziałem. Nr 2 szczerze powiem takie sobie, nic nie przykuwa uwagi, no moze poza "grą z cieniem". Nr1 fajne, takie trzy wcielenia bobasa choc można by sie przyczepić do ostrości na trzecuim licząc od lewej, ale jako cały tryptyk IMVHO najlepsze. Autora zdjęcia nr 1 przepraszam z góry bo ja zawsze glosuje na to które potem dostaje srogie baty. pozdr.
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
I ja się generalnie zgadzam, z tymi standardami, że kolorowe zdjęcia pasują do dzieci. Bardzo łatwo zrobić B/W w PSie - ale uważam, że pozbawiona kolorów fotografia ma inne-wyższe wymagania (oceniam jako widz i tzw. tfurca). Mało tego - szarość jest niestety nadużywana i choć idealnie pasuje do portretowania staruszków, to powinna służyć raczej jako narzędzie (kolejne) miast kolejny filtr w PSie. Reasumując - za B/W - minusy.
Druga sprawa - komiksy: osobiście nie lubię, choć druga "historyjka" poprzez asymetryczność formy - przykuła mój wzrok na dłużej.
Stopy dziecka - temat oklepany, choć wykonanie 3 fotki IMHO - bardzo dobre (stąd m.in. mój głos). Ja bym dorosłą dłoń też pokazał inaczej, wyprostowane palce - coś co nie sugerowałoby, że maluchowi dzieje się krzywda w głębi nieostrości...
pzdr.
Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
album-foto.pl | plfoto
Przepraszam za opóźnienia w umieszczeniu bitwy - raz że stopka ;-) dwa że od piątku mnie w ogóle nie było....
Zagłosowałem na 2 ponieważ uważam, że zdjęcie to niesie pewną treść, pokazuje ciekawość modela (zainteresowanie własnymi dłońmi czy cieniem) czyli cechę która u dzieci jest niesamowicie silna. Nie wiem czy autor miał właśnie to na myśli, dla mnie tak to wyglada.
Pierwsze i trzecie pokazują dziecko w konwencji albumu rodzinnego (czego nie uważam za wadę). Zdjęcie małych nóżek po latach nabierze szczególnej wartości dla najbliższych i modela. :-)
Pozdrawiam
PrzemoC