Pokaż wyniki od 1 do 10 z 351

Wątek: Sony A7R III

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Sony A7R III

Jacek_Z ja nie zmieniłem systemu, aktualnie mam dwa, ale do systemu canona nie ma szkieł (nie chcę używać ef przez przejściówkę). A nawet z tych zapowiedzianych szeroki 15-35 ze światłem 2.8 będzie ciężki i drogi. Używam odpowiedników ze światłem 4.0 ze względu na ich mniejszą wagę i nie potrzebuję światła 2.8. Do głębi za to przydała by się ta nowa 85 1.2 RF ale wydaje mi się, że pobije rekord wagi i ceny.
    Ostatnio edytowane przez Photointo ; 15-04-2019 o 07:42

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Sony A7R III

Cytat Zamieszczone przez Photointo Zobacz posta
    Jacek_Z ja nie zmieniłem systemu, aktualnie mam dwa, ale do systemu canona nie ma szkieł (nie chcę używać ef przez przejściówkę). A nawet z tych zapowiedzianych szeroki 15-35 ze światłem 2.8 będzie ciężki i drogi. Używam odpowiedników ze światłem 4.0 ze względu na ich mniejszą wagę i nie potrzebuję światła 2.8. Do głębi za to przydała by się ta nowa 85 1.2 RF ale wydaje mi się, że pobije rekord wagi i ceny.
    Ale "duża dziura" to nie tylko mała GO.
    To także :
    a. lepszy/szybszy AF
    b. na ogół najlepsza rozdzielczość (obrazu z obiektywu na całej matrycy ale szczególnie na skraju) jest "dwa oczka" powyżej "pełnej dziury" więc przy obiektywie f/2.8 masz już ją przy 5.6

Histogramy dla 70-300
    https://www.ephotozine.com/article/s...55#Performance

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 15-04-2019 o 09:12
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów