Pokaż wyniki od 261 do 270 z 351

Wątek: Sony A7R III

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Sony A7R III

totamten tu są moje spostrzeżenia co do puszek:

https://www.canon-board.info/threads...e%C5%BCenia%29

Co do systemów, to zdecydowałem się na obydwa... Było to możliwe po sprzedaży całego mojego dotychczasowego sprzętu do Canona EF (ogromna strata ale cóż). Jako, że do EOS R nie ma za wiele obiektywów, to posiadam RF 24-105 i 35 1.8 - przyznam, że do moich celów (foto krajobrazowa, architektura i makro) nie jest to zbyt rozbudowany zestaw. Moim podstawowym obiektywem zawsze był szeroki 16-35 4.0, a tu najszerzej 24mm - ze zbliżeniem też bida bo maks 105 mm.

Dlatego aktualnie skupiłem się na kompletowaniu zestawu do A7RIII i tu jest większy wybór. Kompletowanie zaczynam od szerokiego. Długo się zastanawiałem nad 12-24 i 16-35 4.0, padło na ten pierwszy ale oddałem go i wezmę jednak 16-35 4.0. Zawszę fotografuję z polaryzatorem a do 12-24 to odpada (jest jedynie absurdalnie wielki system nisi S5, który odpada bo jest całkowicie niepraktyczny, nawet dekla na polar nie ma). Kiedyś poszerzę zestaw o Laowę 10-18 z polarem Haida. Do tego w przyszłości 50mm 2.8 makro, 85mm 1.8 i 70-300.

Co do sesji - kolory z sony bardzo ładne, drugim body nie fociłem ja więc trudno mi ocenić wyniki zdjęć. Kolory są najładniejsze wg mnie gdy podbija się nasycenie w programach dedykowanych do sony i canona.
    Ostatnio edytowane przez Photointo ; 11-04-2019 o 10:58

Uprawnienia umieszczania postów