Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: Wojna 24-70 (Art vs G2 vs L II )

Coś już napisał

Domyślnie Wojna 24-70 (Art vs G2 vs L II )

Czyli jeśli dobrze rozumiem C20-70mm f4 jest za ciemny do kościoła nie wspominając o sali? I najlepszym rozwiązaniem dla tej ogniskowej to f2.8 dla powyższych warunków użyteczności?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Wojna 24-70 (Art vs G2 vs L II )

Cytat Zamieszczone przez bastianpl Zobacz posta
    Czyli jeśli dobrze rozumiem C20-70mm f4 jest za ciemny do kościoła nie wspominając o sali? I najlepszym rozwiązaniem dla tej ogniskowej to f2.8 dla powyższych warunków użyteczności?
    i tak, i nie
    kościół kosciołowi nie równy, sa baaaardzo jasne i białe a sa drewniane ciemnice,nie mozna generalizowac
    z salami podobnie jak trafisz sale gdzie tance i goście sa na jednej dużej przestrzeni to zawsze jest jasno, bo by wujek Franek nie trafił widelcem w sledzia :-)
    generalnie wole miec szkło f/4 na matrycy 6D/5d3/5d4 i iso nawet 5000 niz szkło f/2.8 na matrycy z 5d2, oczywiście jesli mówimy tylko o w miare poprawnym naswietleniu kadru, nie zagłebiając sie w ekscytacje małą GO
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    i tak, i nie
    kościół kosciołowi nie równy, sa baaaardzo jasne i białe a sa drewniane ciemnice,nie mozna generalizowac
    z salami podobnie jak trafisz sale gdzie tance i goście sa na jednej dużej przestrzeni to zawsze jest jasno, bo by wujek Franek nie trafił widelcem w sledzia :-)
    generalnie wole miec szkło f/4 na matrycy 6D/5d3/5d4 i iso nawet 5000 niz szkło f/2.8 na matrycy z 5d2, oczywiście jesli mówimy tylko o w miare poprawnym naswietleniu kadru, nie zagłebiając sie w ekscytacje małą GO
    Święta prawda . U mnie by było C80D + f/4, jak myślisz generalnie? Naświetlanie i GO to jasne. A iso bez utraty zbytniej jakości to przy tej puszce to chyba naprawdę max 3200 a może i mniej.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

generalnie wole miec szkło f/4 na matrycy 6D/5d3/5d4 i iso nawet 5000 niz szkło f/2.8 na matrycy z 5d2,
    To ja preferują zdecydowanie f2.8 z 5DII niż f4 z nowszą puszką.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Prawda ci to.
    Ale jak będę miał kiedyś 5d4 lub 5D...n to pewnie zmienię zdanie bo ISO pierdyliard będzie używane.

Coś już napisał

Czyli chyba muszę się poważnie zastanowić nad zakupem nowego C80D którego miałem nabyć w przyszłym miesiącu. Aj... Ceny FF są zabójcze jak na początek a o szkiełkach nie wspomnę

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Prawda ci to.
    Ale jak będę miał kiedyś 5d4 lub 5D...n to pewnie zmienię zdanie bo ISO pierdyliard będzie używane.
    Czyli raczej jestem skazany na FF. Muszę w związku z tym przemyśleć mój budżet oraz moment zakupu.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

no jak pieknie możemy się róznić
    (ja pisząc to, co napisałem, miałem na mysli głównie sprawy szeroko rozumianych "problemów" z efektami wysokiego iso, ciągnieciem jasnośći/poprawnego naswietlenia klatki a nie o to jaki obrazek wypluwają z siebie stare i nowe puszki)
    no ale jak powiesz, że w 99% przypadków zestawem c80D + c24-70f/4 nie da się zrobic w miare poprawnego repo slubnego, i że kazdy z nas zaczynał duuuuzo lepszym sprzetem to...(pomijam kwestie, ogniskowej tzn. to ze bedzie brakowało szerokości, (skupiam sie na f/4) umiejetności opraratora sprzetu, bo spieprzyć mozna wszystko i wszystkim, to czy to sie komus spodoba, czy nie, oraz brak magii FF )
    moje pierwsze sluby ery cyfrowej to był 350D+kit i też sie dało, klient był zadowolony
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 27-11-2017 o 07:52
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Mam 24-70 2.8 w pierwszej wersji. I o dziwo też jej ostry na pełnej. Bardzo ostry. Wiele chyba zależy od egzemplarza i w dodatku w polaczeniu z konkretnym body. To trochę chore, ale chyba tak często jest. Miałem też kiedyś trzy sztuki 24-105/4 które na kilka lat zraziły mnie do tego szkła. Ostatnio kupiłem raz jeszcze, używane. I jest nagle super.
    Miałam przez 2 miesiące na testach Tamrona G2 i też był ostry od pełnej dziury, nie miał wyraźnego FF czy BF. Nie pracowałam z konkurencją Canona czy Sigmą ale Tamron wydaje się być bdb alternatywą. Jego główne wady to winieta i dystorsja, które też trapią konkurencję w testach.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

no ale jak powiesz, że w 99% przypadków zestawem c80D + c24-70f/4 nie da się zrobic w miare poprawnego repo slubnego
    Wszystko się da tylko po co utrudniać sobie życie?

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów