Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
Nikon od zawsze produkował świetne puszki. Trzeba spróbować Nikona żeby się wypowiadać na temat tego sprzętu. Na Nikonach lekko pół miliona wypstrykałem a D80 używam do tej pory. Zawsze Af i ergonomia puszek Nikona bardziej mi pasowała. Nie pytaj o Nikona na forum Canona, to nie ma najmniejszego sensu. Zastanów się jakie szkła będą używane i jakie posiadasz teraz. Najważniejsze są szkła
Pytam w obu miejscach bo interesuje mnie doświadczenie z obu systemów. Z tym sensem to różnie bywa bo tak jak pisałem na forum Nikona większość radzi Canona. Też miałem D80 i bardzo miło wspominam.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
Masakra, żeby ciągnąć ekspozycję o 5ev i według tego porównywać aparaty. Nawet robiąc na auto ciągnięcie o 2ev to w realnym życiu max. To jak z tym Nissanem GT, niby fajny ale w mieście cięzko to zobaczyć .
E tam masakra. Kiedyś można było mówić, że masakra wymagać od matrycy, żeby miała więcej niż 10mpx i porównywać, że po co to komu.
Poza tym w Canonie masakra, w Nikonie użyteczny ficzer. Bo działa. To chyba ostatnia rzecz, w której puszki mogą się ścigać i być od siebie lepsze albo gorsze. Praca na wysokich czułościach i zachowywanie jakości na nich. Bo co innego jeszcze zostało? Ergonomia to już tylko drobny tuning, megapixeli jest więcej niż trzeba, klatek na sekundę też, AF w nowych body jest chyba u kresu możliwości, itd.

Jakby był tu ktoś z działu R&D Canona, to możliwość przeglądania facebooka w wizjerze mnie nie interesuje.