Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
Bardzo ciężko coś wywnioskować na podstawie tego opisu. Mi na ostatnim na wyjeździe wakacyjnym w duecie z 6d problemy sprawiły następujące karty:
- Sandisk 64gb Android ultra micro sd - wszystkie zdjęcia odzyskałem karta po formatowaniu działa dobrze z 6d i 600d ale w różne czytniki w dwóch komputerach czasami jest nie wykrywają :/
- Sandisk 32gb Android ultra micro sd - wszystkie zdjęcia odzyskałem karta już nie chce działać
- Sandisk 32gb ultra micro sd - ta karta została kupiona w Biedronce - wszystkie dane odzyskałem, ale czasami wyświetla błędy podczas pracy w Aparacie

(To się nazywa pech)

Ja straciłem zaufanie do tych kart i planuje je wymienić na karty w wersji nie micro z serii extreme o jak najmniejszej pojemności, aby mieć jak najwięcej kart. Paradoksalnie najmniej problemów mam z moją najstarszą i najwolniejszą kartą Kingstone'a 16GB, którą najczęściej używam. Wydaje mi się, że to jest urok tych nośników i pady będą się zdarzały. Co miłe w przypadku produktów Sandisk mają one bardzo długą gwarancję (w zależności od serii, często się zdarza, że gwarancja trwa nawet 10 lat). Tylko pytanie czy kartę mogę reklamować twierdząc, że nie działa od czasu do czasu bądź nie wykrywa ją pewien czytnik od czasu do czasu
Jaki jest sens używania kart microSD w aparacie ze slotem SD?