Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Relacja z mini zlotu CB nad Biebrzą

Coś już napisał Awatar amperior
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trzaska
    Własnie o szczegóły tego mi chodziło - mi często gęsto po zawężeniu kadru i nawet zrobieniu jakiegos zdjęcia ptak gwałtownie zmieniając kierunek lotu znika z punktu autofocusa albo i z kadru - pytanie jak sobie z czyms takim radzicie? Chyba ze jesteście w stanie przewidzieć gdzie skręci...
    Zazwyczaj wtedy autofocus głupieje, a ja zamiast robic zdjecia słucham odgłosu wariującego silnika...
    No i wtedy
    Pewnie próbowałaś zrobić czajkę. To naprawde zwariowany ptaszek. Ale są też rybitwy, kaczki, łabędzie bociany itd, które nie zachowują sie tak wariacko i latają raczej spokojniej.

Cytat Zamieszczone przez Trzaska
    Tak, zauważyłam :-)
    Oczywiście statyw na te siedzące, łażace ewentualnie sobie spokojnie... Ale wychodząc w teren nie wiem koniecznie czy trafi mi sie lecący czy siedzący :-) Wniosek - powinnam wyjść objuczona jak osioł, i najlepiej jeszcze z tym wszystkim nie zwracam na siebie uwagi zwierzatek :-)
    Faktycznie, to nie łatwe, ale wyjątkowo przyjemne, w szczegolności ze trzeba sie nieraz trochę nalazic i namoknac.
    True ;-)
    EOS 5Dkm3; EOS 50E; Canon 17-40L f4; Canon 100-400L; Canon 50/1,8; Canon 28-80 f3,5-5,6 IV; Carl Zeiss Jenna - Sonnar 135 f3,5 MC; Polar Hoya HMC i kilka roznych UV;

Domyślnie

Z chęcią wybrałbym się nad Biebrzę w najbliższym czasie. Planuje ktoś z CB wypad na 2-3 dni? Nigdy tam nie byłem, a przydała by się jakaś osoba do towarzystwa i taka, która będzie wiedziała gdzie mogą być dobre miejscówki do czatowania na ptaszki i inne zwierzaki. Wyruszam z wawy lub siedlec, być może będe miał auto ale to się okaże dopiero w połowie kwietnia. Nie planuje całodziennego chodzenia tylko czatowanie w namiocie. Jak ktoś ma ochotę na taki wypad to dajcie znać.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jako, że mam 50km, to jestem chętny na dojazdy. Nawet dziś myślałem się tam wybrać, ale lenistwo zwyciężyło i ganiałem błotniaki i sójki na Dojlidach.

Specjalnie na miejscówkach się nie znam, ale ogólnie co-nieco już tam widziałem.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

ogólnie mówiac to mam mało czasu na fotki ale jak cos to napiszcie termin. ja pisalbym sie na jakas sobote - 1 dzien, jeśli termin podpasuje mi

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Je chętnie się przyłączę. W końcu coś bliżej moich okolic. Teraz woda jeszcze w miarę wysoka więc dość malowniczo jest. Jestem otwarty na wszelkie propozycje.
    Też w ostatnią niedzielę nastawiłem sobie budzik i chciałem pojechać w okolice Jasionowa i dalej w stronę Dolistowa, ale lenistwo wzięło górę Może jak się z kimś umówię to będę miał większą motywację.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 09-04-2009 o 12:40
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jakoś się połapałem, że najbliższe weekendy to mam zajęte. Dopiero majowe miałbym wolne...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów